Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Jakšić: U ovom mandatu počet ćemo graditi školu na Podolicama te time riješiti i problem prehrane učenika na Vinici

Dok se u Područnoj školi u Starigradu uređuje nova blagovaonica, dio građana Koprivnice nezadovoljan je situacijom u Područnoj školi Vinica u kojoj djeca još uvijek nemaju topli obrok.

Svjestan toga je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

— Moram napomenuti da Vinica već godinama ima barem nekakvu kuhinju, koja je prije funkcionirala puno bolje nego danas — rekao je Jakšić Dravi.info. — No, uvođenjem HCCP-a i primjenom zakonskih odredbi, u školi na Vinici imamo kuhinju u kojoj je moguće spravljati samo jednostavna jela i dijeliti ih učenicima.

Jakšić ističe da je Grad itekako svjestan da se određene promjene moraju napraviti i u školi na Vinici, ali one ne mogu doći “preko noći” jer u cijeloj priči postoji jedan drugi faktor koji će, u konačnici, riješiti i taj problem.

— Oni koji su dosta glasni i od toga vole raditi apsolutno politikantstvo ipak bi ponekad trebali “povući ručnu”. Naime, ruke su nam vezane zbog stajanja projekta izgradnje nove škole na Podolicama, u što je Grad već uložio ogromna sredstva od kojih smo već mogli rekonstruirati područnu školu na Vinici. Na žalost, s Vladom Andreja Plenkovića još uvijek smo na mrtvoj točki, odnosno na pozitivnoj nuli jer je Grad ipak ostvario sve što je infrastukturno bilo potrebno za gradnju škole na Podolicama — kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Jakšić kaže da Zrinski trg do kraja godine očekuje konačni odgovor od Vlade o statusu programa javno-privatnog partnerstva, preko kojega se planiralo graditi novu osnovnu školu u Koprivnici.

— Ili ćemo jednostavno konačno dobiti odgovor, kakav god on bio, ili ćemo isprovocirati nekakav način rješavanja stajanja ovog velikog projekta i krenuti u projekt izgradnje Osnovne škole Podolice sami. Mi ćemo u ovom mandatu krenuti graditi tu školu. Vjerujem da ćemo ju i izgraditi.

Gradska je uprava, doznajemo, procijenila da je neopravdano ulagati novac u rekonstrukciju školske zgrade na Vinici jer je u planu velika investicija izgradnje nove škole na Podolicama. Ta bi građevina trebala osigurati vrhunske uvjete za obrazovanje i boravak djece u školi cijelog tog dijela grada.

zatvori