Četvrtak, 18. travnja 2024.

Gradonačelnik Jakšić prvi puta javno o novoj Upravi Komunalca: To je tim koji može odgovoriti novom vremenu

Koprivničko Gradsko vijeće većinom vladajućih glasova prihvatilo je prijedlog Nadzornog odbora Komunalca za novu Upravu ove gradske komunalne tvrtke.

Tako je do imenovanja Nataše Tetec za predsjednicu te Gorana Međurečana i Dubravke Horvat preostao još samo jedan korak – imenovanje od strane Skupštine, odnosno gradonačelnika Koprivnice.

No to je sada samo formalnost jer je gradonačelnik Mišel Jakšić pozvao s govornice vijećnike da prihvate prijedlog Nadzornog odbora rekavši:

– Prihvaćam prijedlog Nadzornog odbora. Predložene kandidate svi uglavnom znate. Vjerujem da je ovo tim koji može odgovoriti novom vremenu i Grada i Komunalca te svemu što novo vrijeme stavlja pred komunalne tvrtke.

HDZ-ov Ernest Forjan za govornicom je pojasnio zašto su kolege iz njegova kluba odlučili dići tablice ‘suzdržan’ kod donošenja odluke:

– Nemamo ništa protiv tih ljudi, no moramo primijetiti da su za ova tri prekrasna mjesta pristigle samo tri prijave. Mislim da je trebalo biti više kandidata. Primjećujemo i da su aktualni trendovi imenovanja, a neki ljudi dulje ostaju na pozicijama. Istovremeno raspravljamo imamo li 200, 300 tisuća kuna za uređenje školske blagovaonice na Vinici, a za milijune za plaće dižemo ruke. Ipak, svima želim puno uspjeha u radu.

Gradsko je vijeće nakon ove vrlo kratke rasprave većinom glasova prihvatilo prijedlog za novu Upravu Komunalca. Glasova protiv nije bilo, suzdržani su uz HDZ bili i Mrežin Ivica Suvalj te nezavisni Marijan Šiško.

Na upit Drave.info kad će imenovanje nove Komunalčeve uprave, gradonačelnik Jakšić je kratko odgovorio:

Uskoro!

Nova bi uprava odgovornost za Komunalac trebala preuzeti 19. veljače. Naime, mandat Maje Hleb završava 18. veljače.

zatvori