Četvrtak, 25. travnja 2024.

GRAD TRAŽI OCJENJIVAČE Raspisani su javni pozivi za sufinanciranje programa i projekata udruga i umjetnika

Grad Koprivnica ovih je dana raspisao četiri javna poziva za financiranje programa i projekata umjetnika, udruga građana i organizacija civilnog društva. Uz to, u Gradskoj upravi traže i ocjenjivače projekata koji će svojim iskustvom pomoći da najviše sredstava bude dodijeljeno najkvalitetnijim projektima.

Konkretnije, za sufinanciranje programa i projekata u kulturi samostalnih umjetnika iz gradskog je proračuna predviđeno 90 tisuća kuna, a pojedini projekt ili program može dobiti od 1000 do 15 tisuća kuna. Udruge građana za svoj program ili projekt mogu dobiti najviše 20 tisuća kuna od ukupno raspoloživih 395 tisuća. Najviše sredstava, 690 tisuća kuna, namijenjeno je sufinanciranju programa i projekata organizacija civilnog društva u kulturi, pri čemu pojedini program ili projekt može dobiti najviše 100 tisuća kuna. Naposljetku, organizacijama civilnog društva na raspolaganju je i do pet tisuća kuna za tehničku opremu ili najam prostora, od ukupno 32 tisuće kuna iz proračuna.

— Ne moram to posebno naglašavati jer često spominjem da su naše udruge i naše civilno društvo nešto što čini život jednog grada — istaknuo je za Dravu.info gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. — Tu su doista brojni programi, projekti, priredbe, izložbe i drugo, što nam sve zajedno čini život u Koprivnici ljepšim, življim i proaktivnijim… Zasigurno ćemo taj sektor razvijati i dalje.

U raspodjeli sredstava Gradu pomažu ocjenjivači projekata, kako bi, kaže Jakšić, sustav bio još transparentniji. — Trenutno u bazi imamo 32 ocjenjivača, a htjeli bismo doći do broja 50. Stoga još jednom pozivam sve koji imaju određena volonterska iskustva u organizacijama civilnog društva, provlače se kroz rad nekih udruga, radili su neke projekte, poznaju određene zakone o udrugama te kako se projekt stvara i vodi, pozivam ih da se jave na naš natječaj te da nam pomognu izabrati i odrediti najkvalitetnije projekte i programe.

Angažman ocjenjivača zasad neće biti honoriran, ali gradonačelnik Jakšić kaže da će u Gradskoj upravi morati razmisliti o tome ukoliko prijava ne bude dovoljno.

Sve informacije o raspisanim javnim pozivima za sufinanciranje programa i projekata možete pronaći ovdje, a poziv za dopunu Baze ocjenjivača možete u cijelosti pročitati ovdje.

zatvori