Četvrtak, 18. travnja 2024.

Goran Kovačić (HDZ): Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali naš stav je jasan – Sjever ostaje u Koprivnici

‘Svatko ima pravo na svoje mišljenje i želje.’ Komentar je to predsjednika koprivničkog HDZ-a Gorana Kovačića na objavu stranačkog kolege iz Varaždina, predsjednika tamošnjeg Gradskog vijeća Damira Habijana koji smatra da sjedište Sveučilišta Sjever mora biti i bit će u Varaždinu.

No koprivnički HDZ, prema Kovačićevim riječima, tu uopće nema dvojbi:

— Naš stav u Koprivnici je jasan: Mi želimo da sveučilište i dalje bude u Koprivnici i da se zove Sveučilište Sjever. Vjerujem da se gradska vlast, koja je izdvajala veliki novac za sveučilište – pedesetak milijuna kuna, da se kroz osnivačke dokumente osigurala da sjedište tog sveučilišta ostane u Koprivnici. Ponavljam, to sveučilište je većinom financirano gradskim novcem, znači financirali su ga svi građani Koprivnice. Zato nam je u interesu da ono ostane u Koprivnici i da se i dalje zove Sjever.

>> Pal: Prijedlozi o preseljenju Sveučilišta Sjever u Varaždin su čisto politiziranje, zanima me jedino što misli osnivač

Da će to tako doista i biti, Kovačić zaključuje i iz činjenice da je Vlada odbila varaždinski prijedlog o preseljenju sjedišta Sveučilišta Sjever u njihov grad. Uvjeren je da će isto biti i u Saboru, pa ne dvoji za budućnost našeg sveučilišta:

— Po tom pitanju bismo trebali biti mirni — zaključio je predsjednik koprivničkog HDZ-a Goran Kovačić.

zatvori