Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Noć muzeja u Koprivnici u znaku sportskih trofeja i vilinskih igara

Noć muzeja i ove se godine pokazala kao jedna od najpopularnijih muzejskih manifestacija. Koprivnička je publika u izložbama i radionicama mogla uživati na četiri lokacije: u Muzeju grada Koprivnice, Galeriji Koprivnica i Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama te Podravkinom Muzeju prehrane u Starogradskoj.

U sjedištu Muzeja na Trgu Leandera Brozovića postavljena je izložba “Rukometašice zlatnog sjaja”, posvećena dakako Rukometnom klubu Podravka. U Galeriji Koprivnica organizirane su “Vilinske igre” za mališane i proglašeni su rezultati natječaja za “naj, naj usmenu predaju”. Tamo se u aktivnosti uključio i Savjet mladih grada Koprivnice čiji su članovi posjetiteljima dijelili kuhano vino, čaj i balone, a najmlađima i slatkiše.

Sveukupno, programe Muzeja grada Koprivnice u ovoj je Noći muzeja razgledalo 1819 posjetitelja, rekao nam je ravnatelj Robert Čimin. — U Muzeju smo zabilježili 983, u Galeriji Koprivnica 633, a u Hlebinama 203 posjetitelja. To je 300-tinjak posjetitelja više nego što ih je prošle godine bilo u našim prostorima ukupno. Poprilično smo zadovoljni, čuli smo dobre i pozitivne komentare.

Poseban sportski program uprizoren je u Podravkinom Muzeju prehrane gdje su se predstavili sportski klubovi koji nose ime koprivničke prehrambene kompanije i tvrtki iz njene poslovne grupe (Belupo) na izložbi i prezentaciji “Sportski duh Podravkaša”.

zatvori