Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Deset godina Baby fitnessa svečano obilježeno na Cerinama

Deset godina provođenja projekta Baby fitness obilježeno je proteklog vikenda na Bazenima Cerine u Koprivnici.

Koprivnica je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se ovaj projekt kontinuirano provodi cijelo desetljeće, prije svega zahvaljujući volonterima Društva naša djeca, a podršku zdravom odrastanju pružaju i Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica te Policijska uprava koprivničko-križevačka. Radionice se održavaju jednom mjesečno, besplatne su i pod pokroviteljstvom UNIFEF-a koji je inicijator projekta, a stručni tim sastoji se od pedijatrice Zorke Valentić, psihologinja Ide Šipek i Paule Kuharić te fizioterapeutkinje Jasminke Potočnjak.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog je vikenda zajedno s članovima Društva naša djeca Koprivnica, projektnim stručnim timom te brojnim roditeljima i njihovim mališanima na Bazenima Cerine obilježio punih 10 godina provođenja projekta Baby fitnessa u Koprivnici.

Zamjenik Ljubić zahvalio je volonterima Društva naša djeca i stručnom timu, kao i svim roditeljima i drugim članovima obitelji koji su prepoznali važnost i vrijednost ovog projekta, koji najmlađima omogućava zdrav i sretan početak života. Posebne pozdrave uputio je prvim bebama koje su se prije deset godina uključile u projekt, a sada su osnovnoškolci, te je pozvao sve zainteresirane da postanu dijelom ove lijepe i pozitivne priče. Okupljenima su se obratile i predsjednica Društva naša djeca Jadranka Lakuš te članice stručnog tima, zaželjevši još mnogo uspješnih godina projekta.

Radionice su namijenjene edukaciji roditelja, odnosno obiteljima djece do 12 mjeseci, a tematska predavanja i razgovori sa stručnjacima o pitanjima važnim za zdravo odrastanje te vježbanje s fizoterapeutkinjom, u tom su razdoblju na Bazene Cerine privukli oko 2000 beba.

zatvori