Četvrtak, 25. travnja 2024.

Dvojica dječaka ozlijedila su se pirotehničkim sredstvima

Dvojica dječaka ozlijedila su se pirotehničkim napravama krajem prosinca, objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Dječak rođen 2008. godine lakše je ozlijeđen 22. prosinca oko 14:30 u Križevcima nakon što mu je u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo kategorije F1. Dvije godine stariji dječak, rođen 2006., ozlijeđen je u poslijepodnevnim satima 25. prosinca, na Božić, u Drnju prilikom rastavljanja pirotehničkog sredstva kategorije F1 koje je djelomično aktivirano.

Ta su dva nemila događaja dio bilance provedbe tradicionalne policijske preventivne akcije “Mir i dobro”. U razdoblju od 15. prosinca do 8. siječnja PU koprivničko-križevačka na svom je području provela niz preventivnih aktivnosti u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana. U tom razdoblju policija nije zabilježila kaznena djela kao posljedice nezakonite uporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava niti značajnija ugrožavanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana.

U provedbi akcije oduzet je jedan komad streljiva i dvije petarde. Za dva počinjena prekršaja nezakonitog posjedovanja i uporabe pirotehničkog sredstva prijavljene su dvije osobe.

zatvori