Četvrtak, 25. travnja 2024.

DAMIR JAMBRUŠIĆ Osvojio naslov prvaka s Rohrbachom, a sada mijenja klub, “Bit će čudno bez mojih prijatelja, ali trebao sam novi izazov”

Damir Jambrušić, Koprivničanac koji nogometni kruh zarađuje u Austriji, nakon tri pol godine mijenja klub. Prošle sezone osvojio je naslov sa svojom momčadi SV-Schermann Erdbau-Wirtschaft Rohrbach u kojoj je dijelio svlačionicu s Matom Milasom, Sašom Vukonićem i Filipom Takačem, redom igračima koji su, kao i on, prošli školu nogometa Slaven Belupa.

Damir je u svoje tri i pol sezone u austrijskom niželigašu postigao veliki broj pogodaka, njih čak 87, što u prvenstvu, što u Kupu, a sada je došlo vrijeme za rastanak.

– Zaista je dug period iza mene u Rohrbachu. Došlo je do malog zasićenja i jednostavno mi je trebala promjena i novi izazov. U žuto crvenom dresu sam bio dugo i zaista je bilo lijepih trenutaka, pogotovo prošle godine kada smo osvojili naslov i plasirali se u veći rang natjecanja – rekao nam je Jambrušić.

Popularni Jambra ne odlazi daleko, ostaje u Austriji, a od ovog proljeća branit će boje ASK-a iz Goberlinga.

– Odlazim u ASK, klub koji se natječe u II. Liga SÜD. Imao sam mnogo ponuda, ali je ASK bio najkonkretniji. I više sam nego zadovoljan uvjetima i nadam se da će mi u novom klubu biti barem jednako dobro kao u bivšem. Nadam se da ću nastaviti sa zabijanjem pogodaka i tako pomoći svojoj ekipi u ostvarivanju ciljeva – objasnio je Koprivničanac.

Ustupio Damir Jambrušić.

Koprivnički golgeter u Rohrbachu je imao izvrsne uvjete: stadion kakvim se može podičiti malo koji drugoligaš u Hrvatskoj, odlične suigrače i ljude oko kluba te financije.

– Bit će čudno otići iz Rohrbacha. Priznat ćete, tri i pol godine su zaista puno. Nedostajat će mi suigrači, pogotovo moji dobri prijatelji Milas, Vukonić i Takač koji ostaju. S njima sam proveo puno lijepih trenutaka, družili smo se međusobno više nego i s curama, ali takav je to posao. Tko zna, možda ćemo u budućnosti ponovno zaigrati skupa – zaključio je Jambrušić.

Kako će se Jambra snaći u novom klubu vrijeme će pokazati. Prosjek od gotovo 30 golova po sezoni sigurno je podatak kojem se svi navijači ASK-a vesele, a hoće li Koprivničanac nastaviti s ‘trpanjem’ protivničkih mreža pratit ćemo i dalje na našem portalu.

zatvori