Srijeda, 24. travnja 2024.

DESET GODINA BABY FITNESSA, projekta po kojemu je Koprivnica jedinstvena u Hrvatskoj – evo zašto

Koprivnica je jedini grad u Hrvatskoj u kojoj projekt Baby fitness traje punih deset godina i to ponajviše zahvaljujući vrijednim volonterima Društva Naša djeca.

Cijelo desetljeće u Koprivnici se odvijaju baby fitness radionice namijenjene edukaciji roditelja, odnosno obiteljima djece do 12 mjeseci. Tematska predavanja i razgovori sa stručnjacima o pitanjima važnim za zdravo odrastanje, te vježbanje s fizioterapeutkinjom u tom su razdoblju na Bazene Cerine privukli oko dvije tisuće beba.

Članice baby fitness tima dr.med. Zorica Valentić, specijalista pedijatar Ida Šipek, diplomirana psihologinja i Jasminka Potočnjak magistra fizioterapije, te od 2017. i Paula Kuharić, magistra psihologije, uz znanje i iskustvo s mališanima i njihovim roditeljima podijelile su i puno pozitivnih emocija.

– Prema podacima kojima raspolažem, Koprivnica je jedini grad u Hrvatskoj koji kontinuirano provodi projekt Baby fitness. Započeli smo krajem 2007. na inicijativu Maje Ostriž te nakon edukacije u Zagrebu od siječnja 2008. jednom mjesečno održavamo radionice. Svaki put obrađujemo aktualnu temu uz vježbe i praćenje motoričkog razvoja sve dok dijete ne navrši godinu dana. Izrazito smo zadovoljni odazivom i aktivnim odnosom roditelja, posebice očeva i uvjereni smo da ovaj projekt ima budućnost – ističe dr. Zorica Valentić.

Zahvaljujući UNICEF-u na čiju inicijativu je projekt i započeo te Društvu Naša djeca koji ga je nastavio uz podršku Grada i Županije, Baby fitness je za sve korisnike bio posve besplatan.

Značajna obljetnica održat će se u petak, 26. siječnja od 17 do 18 sati na bazenima Cerine.

– Dobro došli su svi dosadašnji polaznici Baby fitnessa za koje DND priprema poseban program pun igre i zabave – poručuju iz Društva.

Ustupilo Društvo Naša djeca Koprivnica.
Ustupilo Društvo Naša djeca Koprivnica.
Ustupilo Društvo Naša djeca Koprivnica.
Ustupilo Društvo Naša djeca Koprivnica.
Ustupilo Društvo Naša djeca Koprivnica.
zatvori