Utorak, 26. ožujka 2024.

Zdravko Brljek: Europskim novcem stavit ćemo asfalt na cestu od Plavšinca do Borovljana

Početak nove godine nije mogao biti bolji za Općinu Novigrad Podravski. Uz prve pozitivne pokazatelje Fonda poravnanja stigle su i dobre vijesti o odobrenom EU novcu za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

— Konkretno, radi se o asfaltiranju dionice ceste Plavšinac – Vlaislav – Borovljani — rekao je Dravi.info načelnik novigradske općine Zdravko Brljek. — To je cesta koja se proteže otprilike paralelno s Podravskom magistralom. Uz niz zavijutaka uvjetovanih terenom spaja ova tri naselja na obroncima naše općine.

Screenshot: Google Maps.

Riječ je investiciji vrijednoj oko 2,3 milijuna kuna, a priznati troškovi dosežu čak 2.283.000,00 kn čime su u novigradskoj općini vrlo zadovoljni. Nakon što odluka stigne u Novigrad, uslijedit će opsežna tehnička priprema same izgradnje ceste duge 4 km, 11 m i 75 cm i, kako kaže novigradski načelnik, zahtjevne gradnje:

— To je jedna zahtjevnija dionica, osobito u nekim svojim dijelovima koji prolaze kroz, kako mi to velimo, klance – znači uske, sužene prolaze. Upravo tamo će se morati proširivati raspoloživ prostor potreban cesti. Morat ćemo skidati bent od klanca kako bi se dobilo potrebna četiri metra za širinu ceste i metar bankina, po pola metra sa svake strane.

Izvor: Općina Novigrad Podravski.

Brljek određene probleme očekuje zbog odvodnje oborinskih voda, no to će, kaže, rješavati na licu mjesta. Nada se da će cesta biti izgrađena 2019. godine, no s obzirom na proceduru, izvjesnije je da će biti gotova tek u 2020. godini.

Činjenicom da je novigradskoj općini odobreno stopostotno financiranje uređenja ove ceste zadovoljan je i bivši načelnik, HSS-ov saborski zastupnik Mladen Mađer, jer je projekt, kazao je, kreiran u vrijeme kad je on bio odgovoran za upravljanje općinom.

zatvori