Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Župan i zamjenici zahvalili su vatrogascima na uspješnoj suradnji

Kako bi im zahvalili na uspješnoj suradnji u 2017. godini, župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić u srijedu, 27. prosinca održali su prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije – predsjednika Gorana Matoničkina, zapovjednika Zvonimira Habijana, zamjenika predsjednika Vladimira Piškora, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Marijana Kicivoja, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Ivana Matosovića te v.d. ravnatelja-zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Matiju Markešića.

Tom je prilikom župan zahvalio vatrogascima na požrtvovnosti, marljivom radu i svemu što su učinili za dobrobit Županije, ali i drugih krajeva Hrvatske, kazavši kako je ova godina, za razliku od prijašnjih, bila nešto manje zahtjevna što se tiče intervencija.

– U svoje ima i u ime svojih suradnika još jednom vam zahvaljujem na suradnji i odličnoj komunikaciji te vam želim sve najbolje povodom blagdana, uz što manje incidenata sljedeće godine. Vatrogastvo je sektor kojim se doista ponosimo i temelj sustava civilne zaštite, a uz zavidnu razinu organiziranosti i odgovornosti koju pokazujete, vjerujem kako vas nijedna krizna situacija ne može iznenaditi, poručio im je župan, dodavši kako će im Županija i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu financijsku i svaku drugu podršku.

Ustupila Koprivničko-križevačka županija.

Predsjednik Matoničkin županu i suradnicima uzvratio je zahvale, posebno u smislu financijske podrške za nabavu opreme, koja im je presudna u poslu koji obavljaju, kazavši kako su uspješno izvršili sve planirane zadaće, uz naglasak na dislokacije na obali u ljetnim mjesecima.

U svom osvrtu na godinu, zapovjednik Habijan kazao je kako je bila najmirnija dosad, kada se prisjetimo velikih poplava i migrantske krize koje su obilježile prijašnja razdoblja, te je izvijestio župana kako na području Županije djeluje 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 9,5 tisuća vatrogasaca, od kojih 1800 mladih do 18 godina. Što se tiče planova za sljedeću godinu, zapovjednik je dodao:

– Očekujemo napredak na svim područjima, reorganizaciju sustava civilne zaštite, novi Zakon o vatrogastvu koji bi do veljače trebao biti u saborskoj proceduri, tu je i pitanje županijskih vatrogasnih operativnih centara, a provest će se i velika obuka i usavršavanje svih zapovjednih struktura. U projektu financiranom od Europske unije, Hrvatska je dobila oko 25 milijuna eura za nabavu vozila te se nadamo kako će svaka županija dobiti cisternu, navalno i šumsko vozilo, dok će se 5 milijuna eura utrošiti na sustav veza.

Zapovjednik Habijan također je zahvalio Županiji na kontinuiranoj podršci koja im omogućava unaprjeđenje rada Zajednice, kao i vatrogasnih društava, te je poželio da se konstruktivna i uspješna suradnja nastavi i u 2018. godini.

zatvori