Petak, 19. travnja 2024.

Zbog odlaska na drugo radno mjesto, Vesna Peršić Kovač napušta Županijsku upravu

Nakon gotovo osam godina rada na mjestu više savjetnice u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Vesna Peršić Kovač vraća se u Muzej grada Koprivnice.

Kako je rekla za Dravi.info, etnologija je njena struka, njen životni poziv i ono što voli raditi, pa se rado vraća u ustanovu u kojoj je prije zapošljavanja u Županiji radila 14 godina.

Od ravnatelja Roberta Čimina doznajemo da je Peršić Kovač izabrana u konkurenciji četvero kandidata te da će raditi na uređenju inventarne knjige i registracije muzejskih zbirki. Naime, koprivnički muzealci dosad su od 36 zbirki, uspjeli registrirati njih 13. A kako i resorno Ministarstvo kulture stalno poziva da se taj posao privede kraju, nova zaposlenica imat će itekako posla.

Ravnatelj Čimin kaže i da je ove godine završena revizija muzejskog fundusa pa je upravo sređivanje inventarne knjige i registracija muzejskih zbirki prioritet ovogodišnjih planova.

Riječ je o, kako kaže ravnatelj Čimin, poslu koji nije vidljiv javnosti, no iznimno je važan.

Uz Vesnu Peršić Kovač od početka iduće godine u koprivničkom Muzeju radit će i arheolog Ivan Valent koji će biti zadužen za arheologiju.

zatvori