Petak, 19. travnja 2024.

VEDRAN PURIĆ Kapetan Slaven Belupa birao je najbolje igrače hrvatske lige u 2017.

Kapetan Slaven Belupa Vedran Purić, zajedno sa svim kapetanima hrvatskih prvoligaša, i ove godine bira najboljeg igrača HNL-a. Svaki igrač bira po pet igrača, najboljem se dodjeljuje deset bodova, a svakom idućem dva manje.

Kapetan Farmaceuta maksimalnih 10 bodova dodijelio je Dinamovom Soudaniju, osam je dao Rijekinom Filipu Bradariću, šest Daniju Olmu iz Dinama, četiri Anti Ercegu iz Hajduka i dva Osijekovom Petru Bočkaju.

‘Soudani je već godinama najbolji igrač Dinama i radi razliku na terenu, a pogotovo to dokazuje u derbijima, u kojima redovito zabija ključne golove. Također, Filip Bradarić najvažniji je igrač Rijeke, on diktira tempo i od njega počinje skoro svaki napad Rijeke. Svojim dobrim igrama u kontinuitetu dogurao je do reprezentacije. Španjolac Olmo napokon se uspio nametnuti svojim igrama i postao je nezamjenjiv kotač Dinamove momčadi. Vidi se da je dio svog nogometnog odrastanja proveo u Barceloninoj školi nogometa (La Masia), ima jako dobre fizičke predispozicije i zna igrati. Ante Erceg je trenutno najbolji igrač Hajduka koji jednim svojim individualnim potezom može riješiti utakmicu. I za kraj – Petar Bočkaj iz godine u godinu napreduje i dokazao se kao izvrstan izvođač slobodnih udaraca. Svojom je odličnom lijevom nogom riješio mnogo utakmica’, obrazložio je Vedran Purić, a prenio tportal.hr.

U ukupnom poretku trenutno je vodeći El Arabi Hilal Soudani, dok je iza njega na drugom mjestu Filip Bradarić. Nažalost, ni jedan Slavenaš nije dobio ni boda do sada.

Izbor Vedrana Purića (NK Slaven Belupo)

  1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 10 bodova
  2. Filip Bradarić (Rijeka) 8
  3. Dani Olmo (Dinamo) 6
  4. Ante Erceg (Hajduk) 4
  5. Petar Bočkaj (Osijek) 2

Trenutni poredak

1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 60 bodova
2. Filip Bradarić (Rijeka) 46
3. Lovro Majer (Lokomotiva) 28
4. Hamza Barry (Hajduk) 18
5. Josip Mišić (Rijeka) 16
6. Marko Futacs (Hajduk) 14
7. Filip Benković (Dinamo) 12
Mario Gavranović (Rijeka) 12
8. Mile Škorić (Osijek) 10
9. Petar Bočkaj (Osijek) 8
Alexander Gorgon (Rijeka) 8
Krševan Santini (Inter) 8
10. Ante Erceg (Hajduk) 6
Dani Olmo (Dinamo) 6
11. Arijan Ademi (Dinamo) 4
Domagoj Antolić (Dinamo) 4
Jakov Puljić (Rijeka) 4
12. Nikola Moro (Dinamo) 2
Andrej Prskalo (Rijeka) 2
Marko Vešović (Rijeka) 2

zatvori