Srijeda, 24. travnja 2024.

VAŽNA POBJEDA NA KRILIMA IVANE DEŽIĆ Podravkašice po provjerenom receptu – u prvom poluvremenu muka, u drugom do važna dva boda

Rukometašice Podravke Vegete upisale su izrazito bitna dva prvenstvena boda. Na gostovanju kod Koke u Varaždinu slavile su rezultatom 22:26 i tako ostale na diobi prvog mjesta sa zagrebačkom Lokomotivom. S obzirom na to da su upravo Varaždinke jedine svladale Zagrepčanke ove sezone s pravom se pozivalo na oprez prije današnje utakmice.

U prvom poluvremenu gledali smo sada već možemo reći klasičnu predstavu naših rukometašica. Koka je 29 minuta imala jedan ili dva gola prednosti, a Podravkašice su do prvog vodstva došle nakon pola sata igre. Pogotkom Ivane Dežić, koja je praktički sama sa šest golova u prvom dijelu držala Podravku u igri, naše rukometašice su povele 12:11. Bilo je to prvo vodstvo Podravkašica, a ujedno i rezultat poluvremena.

U nastavku susreta Podravkašice su polako stvarale prednost. Ivona Mrđen zabila je za plus četiri u 39. minuti, a za plus šest precizna je bila Magdalena Horvat u 55. minuti. Prelomila je tako još jednom Podravka utakmicu u drugom poluvremenu, a valja izdvojiti “haubicu ‘z Ludbrega” Ivanu Dežić koja je danas postigla čak deset pogodaka.

Tako je Podravka došla do nova dva prvenstvena boda te je ostala na diobi prvog mjesta zajedno sa zagrebačkom Lokomotivom. Obje ekipe imaju tek jedan prvenstveni poraz te će voditi bitku za prvaka do posljednjeg kola. Iduću utakmicu Podravkašice će igrati već u utorak kada u Koprivnici gostuju Sesvete.

zatvori