Srijeda, 27. ožujka 2024.

Koprivnički poduzetnik organizira zanimljive radionice kodiranja za najmlađe

Koprivnički poduzetnik kao lokalni koordinator akcije Sat kodiranja, već treću godinu za redom nastavlja s inicijativom te poziva sve zainteresirane da omoguće najmlađima jednostavan ulazak u svijet kodiranja.

Sat kodiranja kroz zabavan i edukativan sadržaj u trajanju od samo jednog školskog sata upoznaje djecu i mlade sa svijetom kodova i programiranja. Ova inicijativa je prvenstveno namijenjena za obrazovne ustanove, a radionice su osmišljene tako da se u njih mogu uključiti učenici najrazličitijih dobi, od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole te studenti.

– U sklopu ove globalne inicijative želimo što većem broju djece približiti osnove računarstva, programiranja i kodiranja, potičemo djecu, učenike i studente na rješavanje problema, logike i kreativnosti – poručuju iz Koprivničkog poduzetnika.

Ovo je samo jedna u nizu IT radionica u organizaciji Koprivničkog poduzetnika kojim se potiče i one najmlađe o važnosti informatičkih tehnologija.

Radionice Sat kodiranja na rasporedu su dva dana za redom u coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora, u večernjim satima, s početkom u 19 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Sat kodiranja je globalni pokret kojeg čine milijuni učenika u preko 180 zemalja, provodi ga nevladina organizacija Code.org, a ove godine se održava u tjednu od 4. do 10. prosinca.

PROGRAM
PONEDJELJAK, 4. prosinca
Minecraft kodiranje
edukator: Antonio Janach

UTORAK, 5. prosinca
CodeCombat razvoj igre u Pythonu
edukator: Matija Kolarić

zatvori