Petak, 29. ožujka 2024.

SLAVEN NA TEŠKOM ISPITU U GRADSKOM VRTU Ivković: Ovo je utakmica karaktera, Osijek je imao špijuna na našem treningu

Nogometaši Slaven Belupa u posljednje dvije prvenstvene utakmice upisali su maksimalnih šest bodova svladavši Rudeš u Zagrebu i Istru u Koprivnici, a sada im slijedi težak ispit na Gradskom vrtu. Farmaceuti će sutra u sklopu 18. kola Prve hrvatske nogometne lige gostovati u Osijeku.

Bit će to drugi međusobni dvoboj ovih momčadi. Podsjetimo, u prvoj četvrtini prvenstva Slaven i Osijek odigrali su 1:1. Tada su Osječani izjednačili u sudačkoj nadoknadi. Farmaceuti na teško gostovanje odlaze puni samopouzdanja nakon dvije pobjede u posljednja dva kola.

— Evidentno je da smo se počeli dizati već u nastavku susreta protiv Istre, a onda i kroz treninge ovaj tjedan. Djelujemo organiziranije, više igrača sudjeluje u igri i više igrača sudjeluje u završnici. Ipak, ne zadovoljavam se i ne želim da se klub zadovolji s dvije pobjede u nizu. Želim da svaku utakmicu gledamo kao da ju možemo pobijediti. Zato i radimo na karakteru igrača jer u većini slučajeva upravo on odlučuje prije nego sama kvaliteta nogometaša — objasnio je Ivković.

Ivković je objasnio da su sam jedan Messi i jedan Ronaldo. Danas u nogometu presuđuje karakter i igrači koji trče devedeset minuta i igraju obranu i napad, a ne individualan tehnički potez.

— Nema bolje utakmice od ove u Osijeku da mi ovih 14 igrača koji će igrati pokažu kakva smo momčad što se tiče karaktera. Vjerujem da smo pravi, što dečki pokazuju i na treningu tako da sam uvjeren da ćemo odigrati vrlo kvalitetnu utakmicu u kojoj moramo biti strašno inteligentni jer je Osijek grogiran nakon dvije utakmice s Hajdukom, ali upravo je takav najopasniji jer nas jednim udarcem može nokautirati — rekao je Ivković.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, strateg Farmaceuta još se uvijek nije odlučio za prvu jedanaestoricu. Sigurno neće biti Bistrovića i Međimorca koji se treninzima priključuje u ponedjeljak. Također, spomenuo je da preferira sustav s četiri igrača u obrani, ali da još uvijek nije odlučio kako će Slaven istrčati u Osijeku.

Najzanimljiviji dio presice pred sutrašnju utakmicu bio je onaj kada je trener Ivković spomenuo da je Osijek imao svog špijuna na treninzima Farmaceuta.

— Ne znam kako će Osijek igrati protiv nas jer nisam imao špijuna na njihovim treninzima kao što su oni imali kod nas. Bio je tata Jambor (otac bišeg igrača Slaven Belupa Nikole Jambora koji je sada u Osijeku, op.a) pa je malo snimao i slao poruke. Ako Osijek pobijedi bit će to njegova zasluga. Naravno, normalno je da tata pomogne sinu koji i tako vjerojatno sve zna o nama, haha — dobro je bio raspoložen Ivković prije odlaska u Osijek.

Utakmica na Gradskom vrtu igrat će se sutra s početkom u 15 sati.

zatvori