Petak, 19. travnja 2024.

Slaven na Rujevici popravlja dojam iz Osijeka, Ivković: Želim da se nakon utakmice možemo pogledati u oči

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju u sklopu 19. kola Prve hrvatske nogometne lige gostuju na Rujevici kod aktualnog prvaka Rijeke.

Farmaceuti su u prošlom kolu izgubili utakmicu u Osijeku, a više od samog poraza razočarala je prezentacija.

– Susret u Osijeku još uvijek nisam prožvakao. Ta mi je utakmica donijela previše negativnih stvari i previše upitnika. Po tome što smo tamo napravili, u Rijeku ne bi trebali ni putovati. Ipak, ja nisam čovjek koji se predaje lako i želim maksimalno isprovocirati reakciju nekih igrača pa ću napraviti neke promjene u ekipi. Neki će dobiti još jednu priliku koju čak možda nisu ni zaslužili jer neki igrači koji nisu standardni, a kako treniraju zaslužuju igrati. Iskreno se nadam da ćemo se poslije utakmice u Rijeci svi moći pogledati u oči – rekao je trener Slavena Tomislav Ivković.

Rijeka je trenutno četvrtoplasirana momčad prvenstva s 29 osvojenih bodova, devet više od koprivničkog prvoligaša. Momčad s Rujevice jučer je igrala protiv Milana u Europskoj ligi, ali Ivković ne vidi to kao prednost.

– Što se tiče izmorenosti Rijeke to je lažnjak kakvog nema. Rijeka je takva momčad i ima takve karakterne igrače kojima ništa ne znači odigrati dvije utakmice u tri dana, a to su i prije dokazali i pokazali – objasnio je Ivković.

Što se tiče momčadi Slavena u Rijeci, Ivković je najavio barem dvije promjene u prvom sastavu, a sigurno neće moći računati na ozlijeđene Kendeša i Trebotića. Mogu li Farmaceuti iznenaditi u Rijeci i doći do bod(ov)a saznat ćemo nakon utakmice koja će se igrati u nedjelju s početkom u 17 sati.

zatvori