Petak, 19. travnja 2024.

Slaven ima četvrtu najbolju obranu, ali najgori napad lige: ‘Morat ćemo u prijelaznom roku poraditi na tome’

Nogometaši Slaven Belupa prvi dio sezone završili su na sedmom mjestu s 21 osvojenim bodom pritom postigavši 15, a primivši 22 gola.

Obrana Farmaceuta s 22 primljena gola četvrta je najbolja u ligi. Manje su primili tek Dinamo – 13, Rijeka – 18 i Osijek 19, dok je isti broj golova primio Hajduk. Napad je pak najneefikasniji u ligi. Tek 15 postignutih golova u dvadeset kola sigurno ne mogu zadovoljiti navijače koprivničkog prvoligaša. Osmoplasirana Istra postigla je 17, a fenjeraš Rudeš 18 golova.

— Što se tiče obrane to je dobro i s tim smo zadovoljni, a golova smo zaista premalo postigli. Morat ćemo u prijelaznom roku poraditi na tome i ojačati napadački dio igre kako bismo više zabijali. Očekivali smo i više bodova, ali što je tu je. Ako nam se poklopi pozitivan niz kao što smo imali negativan moguće je da završimo na željenom petom mjestu — objasnio je tehnički direktor kluba Robert Kerovec.

Unatoč samo 15 postignutih golova, Slaven ima trećeg strijelca lige. Makedonac Mirko Ivanovski postigao je osam pogodaka, a ispred njega su Dinamov Soudani s 11 i Hajdukov Erceg s devet, dok je Rijekin Heber postigao također osam. Spomenimo da je od Slavenaša još dva pogotka postigao Pero Pejić te po jedan Miloš Vidović, Vinko Međimorec i Vice Kendeš. Dva pogotka protivnici su si postigli sami.

zatvori