Utorak, 23. travnja 2024.

Slaven bez šansi u Osijeku, debitirao 17-godišnji Dolček

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 18. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Nakon dvije pobjede u nizu, protiv Rudeša i Istre, Farmaceuti su poraženi u Osijeku rezultatom 2:0. Valja istaknuti da je debi u dresu koprivničkog prvoligaša upisao sedamnaestogodišnji Dolček.

U odnosu na prošli susret trener Tomislav Ivković odlučio se za sustav s četiri igrača u posljednjoj liniji. Purić je zauzeo mjesto beka, a Bogojević je zaigrao na lijevom krilu. Bio je to sastav kao onaj koji je igrao posljednjih tridesetak minuta protiv Istre.

U prvih 45 minuta Osijek je dominirao susretom, a to je pokazao i rezultat prvog poluvremena – 1:0. Iako je domaćin stiskao prvih desetak minuta, prvi je zaprijetio Trebotić udarcem s 20-ak metara, ali je domaći vratar bio siguran.

Jedini gol u prvom poluvremenu bio je djelo Lope u 17. minuti. Musa je glavom izbio jedan centaršut, ali samo do veznjaka Osijeka koji s 18 metara neobranjivo pogađa drugi kut vratara Markovića. Mogao je Slaven izjednačiti nakon samo tri minute. Bouadla je odlično prošao kroz vezni red domaćina, uposlio Rebernika koji mu vraća povratnu loptu, a udarac Francuza brani Malenica uz nešto problema.

Do kraja poluvremena Osječani su imali još tri vrlo dobre prilike i prava je sreća što su Farmaceuti na odmor otišli s minimalnim deficitom. Probavali su Hajradinović, Grezda i Grgić, ali što nepreciznost, što greda ostavili su Slaven na životu.

Nastavak susreta domaćin je otvorio s dvije solidne prilike, dok su Farmaceuti zaprijetili u 59. minuti preko Bouadle, ali je njegov udarac blokiran u šesnaestercu Osijeka. Domaćin je sve mogao riješiti u 65. minuti kada je Škorić odlično uposlio Lopu, a ovaj promašuje gol Slavena tek za nekoliko centimetara. U 73. Marić je iz blizine glavom također promašio vrata Farmaceuta.

Osječani su veliku nadmoć na terenu iskoristili u 76. minuti kada je Grgić izmakao kontroli Vidoviću i Arapu te preciznim udarcem s vrha šesnaesterca matirao Markovića. Netom nakon gola trener Ivković priliku je dao talentiranom Dolčeku koji je kroz prijateljske utakmice pokazao da se radi o velikom talentu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao iako je Vrljičak imao veliku šansu. Tako su Farmaceuti ostali sedmoplasirana momčad prvenstva s 20 osvojenih bodova. U idućem kolu Slaven ček novi težak ispit i to na Rujevici protiv Rijeke.

OSIJEK – SLAVEN BELUPO 2:0 (1:0)

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica – Grgić, Škorić, Barać, Barišić – Jambor, Mioč (od 86. Pušić) – Lopa (Mudražija), Hajrdinović, Grezda – Marić. TRENER: Zoran Zekić.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Marković – Purić, Musa, Katić, Vrljičak – Vidović (od 76. Dolček), Trebotić – Rebernik (od 68. Arap), Bouadla, Bogojević (od 46. Kendeš) – Ivanovski. TRENER: Tomislav Ivković.

OSIJEK – Gradski vrt. GLEDATELJA: 1000. SUDAC: Duje Strukan (Split). STRIJELCI: 1:0 Lopa (17), Grgić (76).

ŽUTI KARTONI: Barać, Lopa (Osijek); Bouadla (Slaven Belupo).

zatvori