Petak, 19. travnja 2024.

Uspješnim nastupima u Čakovcu Plivački klub Cerine proslavio 10. godišnjicu rada

Na međunarodnom plivačkom natjecanju u Čakovcu u subotu nastupilo je 16 članova Plivačkog kluba Cerine. Najveći uspjeh ostvario je Damjan Domanovac osvojivši jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, a i ostali natjecatelji kluba bili su među prvih 10 u svojim kategorijama. Na taj način klub je dostojno obilježio prvu desetogodišnjicu svoga rada.

Klub je osnovan 19. prosinca 2007. U tom trenutku brojio je 166 djece (učenika osnovnih škola i predškolaca, plivača i neplivača) te sedmero trenera (Natalija Kušenić, Filip Šalamon, Matija Rušak, Goran Rihtarić, Petar Trumbić, Predrag Žagar i Lana Hećimović). Unutar kluba počele su djelovati škole plivanja, škola vaterpola za dječake i škola sinkroniziranog plivanja za djevojčice, kao i rekreativna grupa za odrasle.

Prvo natjecanje na kojemu su sudjelovali plivači Cerina održano je u Čakovcu krajem svibnja 2008., dok su vaterpolisti odigrali dvije revijalne utakmice na prijateljskom regionalnom natjecanju vaterpolista naše regije.

Klub je od osnutka dobro surađivao sa Zajednicom športskih udruga grada Koprivnice koja je njegovim članovima omogućila treniranje na bazenima, kao i sufinanciranje opreme za školu plivanja i školu vaterpola.

Plivački klub Cerine 2010. godine učlanjuje se u Hrvatski plivački savez i time započinje njegova natjecateljska djelatnost. Razdoblje od 2011. do 2014. godine obilježio je plivački uzlet prvo Ernesta, a zatim još uspješnijeg Šimuna Golčića te plivačice Lee Bojanović. Šimun Golčić prvi je član Cerina koji je osvojio medalju na državnom prvenstvu (drugo mjesto na 50 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniora 2016. godine).

Kao natjecatelji u desetogodišnjoj povijesti kluba posebno su se istaknuli Ernest i Šimun Golčić, Matea Čelik, Lea Bojanović, Luka Baranašić, Ante Žaja, Luka Đurđ, Luka Radotović te u posljednjim sezonama Ivan Sinjeri, Dora Ferčec i Damjan Domanovac.

Iz godine u godinu broj uspješnih natjecatelja Cerina raste, kao i broj djece uključene u školu plivanja među kojima se selektiraju novi budući natjecatelji. Klub sudjeluje u sve više natjecanja, a tradicionalni Kup Grada Koprivnice koji Cerine organiziraju privlači već više od 300 natjecatelja.

Izvor: PK Cerine.
Izvor: PK Cerine.
Izvor: PK Cerine.
zatvori