Četvrtak, 25. travnja 2024.

Novigradska Drava na rubu je prvoligaškog ponora, ali… ‘Doveli smo tri velika pojačanja, a druge ekipe se nisu daleko odvojile’

Županijski nogometni prvoligaš Drava iz Novigrada Podravskog iza sebe ima jesen za zaborav. Tek tri osvojena boda u 13 odigranih utakmica gurnuli su Novigrace u ulogu prvog favorita za ispadanje iz lige.

Ipak, nogometaši Drave ne misle se samo tako predati, rekao nam je njihov stoper Karlo Pavešić. Obrambeni igrač otkrio nam je koji je to najveći problem bio u njihovoj momčadi.

— Ne mogu biti nikako zadovoljan polusezonom, baš naprotiv. Nismo imali dovoljno kvalitetnih igrača koji bi rješavali utakmice i to je bio najveći problem ove jeseni. Na proljeće moramo spašavati ono što smo zeznuli. Sigurno nas čeka težak posao, ali uz kvalitetne igrače koji stižu mislim da ostanak u ligi ne bi trebao biti upitan premda trenutno imamo samo tri boda — objasnio je Pavešić.

Trojica igrača već su sletjela u Novigrad. To su Josip Horvatinović, Karlo Šepec i Domagoj Mihoković.

— Doveli smo tri pojačanja koja će nam biti od velike pomoći u borbi za opstanak. Ja ću ostati kako bih pomogao klubu da ne ispadne iz lige i vjerujem da ćemo do početka priprema imati barem još dva nova imena u sastavu. U prilog nam ide to što ekipe ispred nas nisu bodovno daleko odmakle — zaključio je Pavešić.

Klub koji će od proljeća krenuti u veliku bitku za opstanak napustio je do sada tek Hrvoje Šiptar. Dravu čeka težak posao u drugom dijelu sezone, ali kako ste mogli pročitati, očito je da se Novigraci nemaju namjeru predati.

zatvori