Četvrtak, 18. travnja 2024.

NIBA TOURS Provedite adventski vikend u Mađarskoj

Za sve vinoljupce pripremili smo poseban dvodnevni adventski aranžman u mađarskoj Baranji, koji počinje razgledom Szigetvara – jedne od najvećih utvrda koje su korištene u obrani od Turaka.

Sama utvrda je i simbol hrvatske borbe tijekom stoljeća, a kao najpoznatija ličnost ističe se Nikola Šubić Zrinski koji je ondje i poginuo. U dugotrajnoj opsadi u neposrednoj blizini umro je i najveći sultan Turskog carstva – Sulejman Veličanstveni.

Put nas vodi do Villanyja, najpoznatije vinske regije u Mađarskoj gdje ćemo degustirati vina lokalnih proizvođača. Posjetit ćemo četiri najpoznatije vinarije među kojima se posebno ističu vinarija Bock i vinarija Mokos, osvajači mnogobrojnih zlatnih medalja na međunarodnim sajmovima vina. U neposrednoj blizini vinarija nalazi se i naš smještaj – hotel Cabarnet u kojem nas za večeru čekaju domaći specijaliteti.

Nakon noćnog druženja i doručka slijedi vožnja do Pečuha, petog po veličini mađarskog grada. Kao dom najvećeg i najstarijeg mađarskog sveučilišta bogat je kulturnim i povijesnim spomenicima, no u novije vrijeme doživio je svoj drugi procvat pa je zato 2010. godine proglašen i Europskom prijestolnicom kulture. Kako je u Pečuhu jedan od najljepših advenata u Mađarskoj, imat ćemo dovoljno vremena za šetnju gradom i šopingom u trgovačkom centru Arkad u neposrednoj blizini glavnog trga. Povratak kući je u večernjim satima.

Rezervirajte što prije ovaj aranžman u Niba Toursu jer očekuje vas nezaboravan provod!

Cjelokupnu ponudu adventskih putovanja Niba Toursa pogledajte ovdje.

zatvori