Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NAJMLAĐA KOPRIVNIČKA GRADSKA VIJEĆNICA Adriana Vidović došla je na mjesto Tomislava Babića

Adriana Vidović iz Koprivnice zamijenila je u Gradskom vijeću svog stranačkog kolegu iz koprivničkog SDP-a Tomislava Babića.

Na današnjoj je sjednici prisegnula da će obnašati vijećničku dužnost na korist svih građana.

25-godišnja Adriana najmlađa je koprivnička gradska vijećnica, magistra je ekonomije, završila je financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je nezaposlena i aktivno traži posao. U politiku je, rekla je Dravi.info, ušla jer svoje slobodno vrijeme želi okrenuti u pozitivnom smjeru:

— Većina mladih u Hrvatskoj se ne bavi politikom i svoje slobodno vrijeme troši na kave, što ne smatram lošim. No, ja sam se htjela aktivno uključiti u lokalne političke krugove jer mi se sviđaju projekti koje provodi Grad Koprivnica na čelu s gradonačelnikom Jakšićem. Htjela sam biti dio tog tima i učiniti naš grad boljim.

Na upit o planovima u sljedećih godinu dana, vijećnica Vidović nam je rekla da joj je želja zaposliti se u struci i biti najbolja u poslu koji radi. O tvrtkama ne bi špekulirala, ali želja joj je raditi u riznici, odnosno financijama.

Kad su pak u pitanju političke ambicije, vijećnica Adriana za sad je zadovoljna prilikom koja joj je pružena:

— Ovo je velika prilika za mene i za sad bih još pričekala s ambicijama, ali vjerujem da je svijetla budućnost ispred mene.

Vrijedno je spomenuti i da je SDP-ova Nataša Tetec naslijedila Tomu Babića na funkciji predsjednice kluba SDP, HSU i Hrvatskih laburista.

A svoju posljednju sjednicu prije stavljanja mandata u mirovanje odradila je SDP-ova Petra Rožmarić. Zamjenica predsjednika Gradskog vijeća smanjit će svoje društvene aktivnosti zbog trudnoće.

A možemo primijetiti i da je na prošloj sjednici zabilježen povijesni trenutak jer je sjednicu koprivničkog Gradskog vijeća, na nekoliko trenutaka, vodilo čak troje ljudi. Naime, predsjednik Vijeća Ivan Pal izašao je na trenutak i vođenje sjednice prepustio je kolegici Petri Rožmarić koja nosi – blizance.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.
zatvori