Petak, 29. ožujka 2024.

ČESTITAMO Knjižnica je i ove godine nagradila svoje najčitatelje i najkorisnike

Tradicionalni susret s najčitateljima i najkorisnicima knjižnice tijekom godine održan je danas u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’.

Ovaj susret je, osim samih najčitatelja i najkorisnika, uveličao i koprivnički književnik Marko Gregur koji je s najčitateljima podijelio svoja iskustva o čitanju, pisanju i naravno preporučio knjige koje je zadnje pročitao: Nemecovu “Povijest svjetlosti”, Boučkovu “Godinu pijetla” i Vosganjanovu “Knjigu šapata”. Zanimljiv je podatak da se još uvijek sjeća jedne od najdražih knjiga iz djetinjstva, “Pipi Duge Čarape”, točnije Pipinog pravog imena – Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Marko Gregur je svakome od najčitatelja u ime knjižnice uručio personalizirane vrećice s njihovim imenima i personalizirane članske iskaznice.

Izvor: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica još od 2002. godine organizira u prosincu susret s najčitateljima kako bi nagradila svoje korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga ili neki drugi od medija koji se mogu posuditi u knjižnici poput glazbenih CD-ova ili filmova na DVD-u. Suradnik u ovom programu Knjižnice je i ove godine bila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Od pretprošle godine knjižničari su promijenili i povećali broj kategorija prema kojima se biraju najčitatelji i najkorisnici te se po drugi puta uključio i Stručno-znanstveni odjel.

Nagrade su uručene najčitateljima u nekoliko kategorija. Najčitatelji Dječjeg odjela u kategoriji djece rane dobi do tri godine su Lina Ilić (129 slikovnica) i Borna Jertec (119 slikovnica). U kategoriji djece predškolske dobi nagrade su primile Irma Odžić (195 knjiga) i Marija Husić (169 knjiga). Nadalje, u kategoriji djece osnovnoškolske dobi, do 13 godina, nagrade su primili Marija Sakač (124 knjige) i Izidor Čoklica (159 knjiga). U kategoriji mladih do 15 godina najčitatelj je Justin – Phillip Bugarin (71 knjiga).

Odjel za odrasle u suradnji sa Stručno-znanstvenim odjelom nagrade je podijelio u sljedećim kategorijama:
1. Najčitatelj hrvatske književnosti – Valeš Davorin (120 knjiga)
2. Najčitatelj svjetske književnosti – Dragosavljević Mira (223 knjiga)
3. Najčitatelj stripa – Perković Mario (66 stripova)
4. Najčitatelj stručno-popularne knjige – Odžić Iva (116 knjiga)
5. Najčitatelj student – Magaš Katarina (77 knjige)
6. Najčitatelj srednjoškolac – Laloš Karla (111 knjiga)
7. Najčitatelj zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne – Fijačko Ban Marija (108 knjiga)
8. Najgledatelj DVD filmova – Kolšek Goran (255 filmova)
9. Najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela – Srdić Saša (redovito koristi raznovrsne usluge Stručno-znanstvenog odjela).

Tekst: Petra Dravinski i Petar Lukačić,
Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica.

Izvor: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.
zatvori