Četvrtak, 25. travnja 2024.

NADE NAŠE ŽUPANIJE Ovi mladi ljudi zaslužili su stipendije podravsko-prigorskih gospodarstvenika

Petero podravsko-prigorskih studenata dobilo je danas stipendiju Zaklade Hrvatske Gospodarske Komore – Županijske komore Koprivnica.

Dobitnici stipendija redom su studenti deficitarnih zanimanja, tako će po 1500 kuna mjesečno do kraja školovanja dobivati studentica četvrte godine farmacije Lucija Škarić, student četvrte godine medicine Mislav Kovačić, studenti pete godine medicine Dora Bračko i Tomislav Domović te student treće godine strojarstva Matej Mlinarić.

Koprivničanac Tomislav Domović rekao je novinarima da se po završetku studija planira vratiti u Koprivnicu i specijalizirati anesteziologiju. – Za stipendiju sam se odlučio prijaviti zato što sam vidio da Hrvatska gospodarska komora stipendira prvenstveno deficitarna zanimanja i one ljude koji planiraju ostati na području naše županije. To je i moj plan jer smatram da treba poticati mlade stručnjake da ostanu u županiji, a ne da se isele u velike centre – kaže.

A kako bi lakše završili fakultet, odnosno srednju školu, Zaklada će financijski pomoći Mihaelu Kolariću i Tamari Oršuš. Mihael je student druge godine Akademije likovnih umjetnosti i on će narednih godinu dana mjesečno dobivati po tisuću kuna, dok će Tamari, učenici koprivničke Srednje škole, Zaklada sljedećih šest mjeseci uplaćivati po petsto kuna.

Zaklada u ovih deset godina stipendirala je pedesetak studenata i većina njih, prema riječima tajnice Zaklade Vlatke Grotić-Samaržija, radi na području županije.

zatvori