Subota, 20. travnja 2024.

Mladen Mađer predlaže da saborski zastupnici budu slobodni samo onda kad su slobodne i blagajnice u trgovinama

HSS-ov saborski zastupnik Mladen Mađer pozvao je u ime kluba svoje stranke predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da učini sve što je moguće da se promijeni odluka o stanci u Hrvatskom saboru koja bi, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, trebala trajati čak mjesec dana.

Kako su priopćili iz stranke, Mađer ovu stanku smatra nezasluženim godišnjim odmorom. A kao i cijeli HSS smatra da bi prema svim biračima svih stranaka i prema svim hrvatskim građanima bilo korektno da se saborski zastupnici odreknu te privilegije.

Stoga su predsjedniku sabora uputili apel da promijeni svoju odluku i da od ponedjeljka zastupnici nastave s radom. Mađer je ujedno predložio da zastupnici budu slobodni samo onda kad su slobodne i, primjerice, blagajnice u trgovačkim centrima.

Tako će, kaže Mađer, hrvatski preplaćeni političari pokazati barem dozu solidarnosti prema hrvatskoj sirotinji, koja će sve ovo vrijeme raditi. Upravo je ovo prilika, kaže Mađer, da i saborski zastupnici pokažu da su i oni “samo obični ljudi”.

zatvori