Srijeda, 24. travnja 2024.

Miroslav i Gordana Evačić izdali su novi album: ‘Kad ti je glazba u krvi, onda uvijek nekaj delaš’

Koprivnički glazbeni par Miroslav i Gordana Evačić nastavlja sa svojim glazbenim avanturama. Ovoga puta pripremili su za ljubitelje glazbe nešto novo.

Njihov novi instrumentalni album “Grafiti iz kazališta” objavljen je nedavno, a napravljen je u suradnji s koprivničkim redateljem Damirom Mađarićem i kazalištem Oberon.

— Kad ti je glazba u krvi onda uvijek nekaj delaš. Mi smo zapravo sasvim slučajno ovu godinu proveli stvarajući glazbu za kazalište i predstave Nori krtica Martin, Zašuti i Vol i magarac. Imali smo određeni interes za kazališnom i filmskom glazbom, međutim nikad se nije dogodila do sad s Oberonom. To je jedan potpuno novi izazov jer glazba nije u prvom planu, već ona mora naglasiti neku emociju ili neko zbivanje na pozornici. Usto, u kazalištu je sve nekako brže pa stoga i glazbene teme moraju biti kratke i izražajne — rekao nam je Miroslav.

Miroslav kaže kako je potrebna cjelovita i kvalitetna suradnja između redatelja, scenografa, glumaca i glazbenika u predstavi, a suradnjom s kazalištem Oberon je i više nego zadovoljan: — Izvanredno! Kak se dogovorimo, tak i napravimo iako se neke stvari mijenjaju u hodu.

Instrumentalnu glazbu s novog albuma Miroslava i Gordane Evačić ‘Grafiti iz kazališta’ možete poslušati ovdje.

zatvori