Subota, 20. travnja 2024.

ŽUTA PODMORNICA Miklinovec su do sada napustila dva igrača, Rus: Učimo iz pogrešaka i želimo postati stabilan prvoligaš

Koprivnički županijski nogometni prvoligaš Miklinovec nakon nekoliko godina vratio se u Prvu ligu te je nakon prvog dijela sezone devetoplasirana momčad prvenstva. Loš start i tek jedan bod u prvih sedam kola upalili su alarm u ‘Žutoj podmornici’, ali je 12 od mogućih 18 bodova na kraju prvog dijela sezone smirilo situaciju i odvelo Miklinovčane u koliko-toliko mirnu sredinu ljestvice.

I dok se igrači nalaze na odmoru, uprava kluba marljivo radi.

— Klub su za sada napustili Branko Kautero koji je otišao u Drnje i Nikola Vezijak koji više neće igrati nogomet, ali će ostati oko kluba i pomagati svojim iskustvom. Na pojačanjima radimo svakodnevno, vrlo blizu smo potpisa nekih igrača koji će nama biti jako bitni, a najvažnije nam je zadržati jezgru ekipe — objasnio nam je jedan od najvažnijih ljudi u klubu Vladimir Rus.

Miklinovec se nakon nekoliko sezona vratio u Prvu ligu, a želja nove uprave je stvoriti stabilan klub koji će redovito igrati u Prvoj ligi.

— Novi smo u ligi, nova smo uprava i još uvijek lovimo sve konce. Učimo na svojim greškama, pogotovo na onima koje smo napravili ove jeseni i idemo korak po korak ka stabilnom prvoligašu. Drago nam je da smo podmirili apsolutno sve dugove iz prošlosti, da nismo ostali dužni ni igračima, ni sucima, ni savezu, odnosno da su sve obaveze podmirene. Rezultatski, cilj nam je sredina ljestvice, a onda ćemo na ljeto vidjeti što i kako — objasnio je Rus.

Kako neslužbeno doznajemo, Miklinovčani traže pojačanje u vrhu napada i stopera. Napadačka želja je Vedran Kovač s kojim još nisu dogovoreni detalji, ali se Rus nada kako će se situacija rasplesti na obostrano zadovoljstvo. Što se tiče stopera, iz kluba su poručili kako bi voljeli da on bude mlađi od 21 godine.

zatvori