Četvrtak, 18. travnja 2024.

MARIN PUCAR ekskluzivno za Dravu.info: Postavljanje Podravke na čelo Udruge dobavljača Agrokora potvrda je njene snage u hrvatskom gospodarstvu

Diplomatskom zboru danas su se u Koprivnici, u organizaciji Ureda Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, predstavile dvije koprivničke tvrtke – Hangar 18 i Podravka.

Upravo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar Dravi.info izrazio posebno zadovoljstvo što se Podravka danas predstavila diplomatskom zboru, iako, kaže, diplomati dobro poznaju ovu koprivničku kompaniju:

— Ovo što smo danas prezentirali otvara dodatne mogućnosti suradnje Podravke u zemljama u kojima smo već prisutni. Osobito mi je drago što smo diplomatskom zboru danas imali priliku predstaviti Podravku upravo u našoj Koprivnici, da vide otkud dolazi kompanija poznata po svojim snažnim brendovima i kvalitetnim proizvodima. Tako će im biti lakše promovirati Podravku u svojim domicilnim zemljama — rekao je Pucar.

A kakav je Podravkin status u samoj Hrvatskoj govori i svojevrsno priznanje koje su joj odali najveći hrvatski gospodarstvenici. Njih 17 okupilo se i formalno u Udrugu dobavljača Agrokora te mjesto predsjednika Udruge i Upravnog odbora povjerilo upravo predsjedniku Uprave Podravke Marinu Pucaru. Upravo taj potez kolega još je jedna potvrda da je Podravka perjanica hrvatskog gospodarstva, kaže Marin Pucar, pojasnivši da im je svima namjera zaštititi svoja potraživanja, ali i sačuvati cjelovitost Agrokora:

— Osnivanje Udruge, postavljanje Podravke na čelo najrelevantnijih kompanija u Hrvatskoj, samo je još jedna potvrda snage Podravke u hrvatskom gospodarstvu i priznanje da će Podravka biti vodeća kompanija koja će kreirati procese u Agrokoru i nagodbu.

Svima je u interesu, kaže Pucar, da dođe do nagodbe, jer je to najmanje loše rješenje za sve koji sudjeluju u ovom procesu, ali i koje će osigurati Agrokoru da ostane stabilan ne samo u Hrvatskoj već i u regiji pri čemu ni jedna od članica novoosnovane Udruge ne bi trebala doživjeti kolaps.

Znači li to da je Starčevićeva spremna kupiti ili preuzeti neke od Agrokorovih kompanija?

— Podravka je i dosad iskazivala ambicije za svojom ekspanzijom i širenjem. Kad se za to stvore uvjeti, i kad se vidi pod kojim će se okolnostima moći uključiti u te procese, Podravka će definitivno aktivno sudjelovati u tome i iskazivati svoje ambicije. To svojom snagom i tradicijom zaslužuje.

Slom Agrokora već je, kao što je poznato, utjecao na poslovni rezultat Podravke. Kakvo je konkretno stanje, Dravi.info je rekao predsjednik Uprave Pucar:

— Mi smo zasigurno u puno boljoj poziciji od nekih drugih kompanija koje su izložene po više osnova. Podravka je izložena samo preko roba i usluga, ne i preko mjenica. U ovom trenutku još imamo 50 milijuna kuna nenaplaćenih starih potraživanja. Vidjet ćemo kako će to završiti, no to neće ugroziti stabilnost i poslovanje Podravke u narednom razdoblju.

Pred Podravkom je i velika proslava sedamdesete obljetnice djelovanja. Prigoda je to za iskazivanje velikog ponosa i zadovoljstva, poručio je Pucar:

— Svi skupa da budemo ponosni na Podravku. Ovih prvih 70 godina slavimo pod sloganom “Znamo kuda idemo, znamo otkud dolazimo”. Dolazimo iz Koprivnice, iz Podravine. Rekao bih da je ovo jedan veliki uspjeh i ponos svih žitelja Koprivnice i podravskog kraja. Postići ovakve rezultate na internacionalnom i globalnom tržištu su postigle rijetke kompanije, a Podravka je danas najinternacionalnija kompanija u Hrvatskoj i perjanica hrvatskog gospodarstva.

Svečanost sedamdesete obljetnice Podravke bit će održana idući tjedan u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

zatvori