Petak, 19. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi HRVANJE Podravkaši odlični na Božićnom turniru u Zagrebu, Benko zlatni, Zadravec srebrni

HRVANJE Podravkaši odlični na Božićnom turniru u Zagrebu, Benko zlatni, Zadravec srebrni

0
HRVANJE Podravkaši odlični na Božićnom turniru u Zagrebu, Benko zlatni, Zadravec srebrni
Ustupio HK Podravka
Hrvači Podravke ostvarili su odlične rezultate na Božićnom turniru u Zagrebu, a posebno su se istaknuli Josip Benko koji je osvojio zlato i Filip Zadravec koji se u Koprivnicu vratio sa srebrom.

Bio je to posljednji turnir iz kalendara i to 26. po redu Međunarodni u organizaciji Hrvatskog hrvačkog saveza i Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba održan u SŠD Peščenica. Boje koprivničkog kluba braniča su četvorica hrvača.

Josip Benko zlato je osvojio u kategoriji do 59 kilograma i to s tri glatke pobjede, dok je Filip Zadravec srebro osvojio u kategoriji do 74 kilograma upisavši tri pobjede i jedan poraz. Osim njih, u Zagrebu su se natjecali i Ivan Adžaga koji je u kategoriji do 53 kilograma osvojio osmo mjesto, dok je Karlo Mijatović u kategoriji do 66 kilograma izgubio svoju prvu borbu pa nije mogao u borbu za medalje.

Našim hrvačima konkurenciju su činila 198 natjecatelja iz 33 kluba iz Slovenije, Grčke, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Češke, Rumunjske, Poljske, Moldavije, Italije i Bugarske.

zatvori