U blagdanskom raspoloženju na imanju Seoskog turizma Rakić u Čabrajima dodijeljeni su standardi Okusi Podravine odnosno Okusi Prigorja.

Restorani koji su ispunili kriterije su: restoran Hotela Zlatan, restoran Katarza i restoran Kalimero iz Koprivnice, restoran Calypso iz Križevaca i Seoski turizam Rakić iz Čabraja.

Jedan od kriterija koje su morali ispuniti je da moraju imati u ponudi tijekom cijele godine najmanje 4 tradicijska jela s popisa gastronomske baštine, oblikovana u minimalno dva sezonska jelovnika, te najmanje 6 lokalnih pića, od čega 4 etikete vina.

>> OKUSI PODRAVINE I OKUSI PRIGORJA U ovim restoranima možete uživati u tradicionalnim jelima i domaćim pićima

O značaju ovog projekta, ulozi enogastronomije u turističkoj ponudi i razvoju turizma govorili su župan Darko Koren, direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc, predstavnik tvrtke DMK Vall 042 Borislav Šimenc i predsjednik županijske zajednice udruga vinogradara i vinara Goran Kostanjevec.

U ime stjecatelja standarda Okusi Podravine i Okusi Prigorja govorila je Jasmina Rakić Horvat, vlasnica Seoskog turizma Rakić.

Svečanost su svojim nastupom začinili članovi KUD-a Križevci. Od sada ukupno 13 ugostiteljskih objekata u našoj županiji ima u ponudi neko od tradicijskih jela, poput soma Sekuline, pilećih rola punjenih čvarcima, zelenih rezanaca s vrganjima, kašene juhe sa sušenim vrganjima, palenjaka sa sirnim namazom, bučnice s tikvom i sirom, divljeg zeca s mudlinima i još puno toga.