Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Odgajateljice iz Vrapčića priredile igrokaz za siromašne Zagrepčane

Odgajateljice Dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja ove su subote održale humoristični igrokaz u Kući Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici u Zagrebu.

Osim blagdanskih kolača, odgojiteljice su za građane slabijeg imovinskog stanja priredile i igrokaz pod nazivom “Bogatstvo različitosti” čija poruka govori da moramo biti sretni i prihvatiti različitosti koje nas okružuju te u tom spoznanju rasti kao dobri ljudi.

– Ovo je moje prvo ovakvo iskustvo kojeg nikad neću zaboraviti. Suze su mi krenule kada sam čula da je netko u dvorani rekao da je danas prvi puta nakon tri godine vidio prijatelja koji tu dolazi već puno godina. Ako smo nasmijali i uljepšali dan samo jednoj osobi, treba li nam nešto ljepše i više? Naša srca danas su pripremljenija za Božić koji dolazi – rekla su u ime svih kolegica Nina Mrazovac i Ivona Čižmešija, odgojiteljice podružnice „Lastavica“ Peteranec.

– I naša srca danas mogu biti tople jaslice u kojima se iz dana u dan rađa milosrđe i ljubav za potrebite. Možda se prerijetko pitamo što je sa svjetlošću koju trebamo upaliti u našim srcima, ruke koje trebamo otvoriti prema potrebitima, siromašnima. Božić će se dogoditi onog časa kada čovjek u svom srcu osjeti toplinu davanja. Bližnjima, ali i nepoznatima – rekla je ravnateljica vrtića Vrapčić Drnje Snježna Tišljarić.

zatvori