Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Nemčići raznovrsnim igrama i radionicama otkrivali zabavnu stranu matematike

Osnovna škola “Antun Nemčič Gostovinski” i ove se godine pridružila hvale vrijednom projektu “Večer matematike”, Hrvatskog matematičkog društva Zagreb.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici i provodi se već petu godinu u mnogim vrtićima, osnovnim i srednjim školama diljem Lijepe naše.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Na raznovrsnim radionicama u koprivničkoj školi sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda te njihovi roditelji, bake, djedovi, a ove godine Nemčići su u goste pozvali višeg predavača na Veleučilištu u Bjelovaru, stručnog studija mehatronike, Tomislava Pavlica.

Učenici su s velikim zanimanjem promatrali rad 3D skenera i 3D printera, postavljali zanimljiva pitanja o samom softwareu, načinu rada te što sve možemo napraviti s opremom koju su vidjeli i raspravljali o temama s područja robotike.

zatvori