Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Mladi matematičari rješavanjem zadataka upoznali su koprivničku povijest

Koprivnički Centar izvrsnosti nastavlja s aktivnostima pa su tako učenici i nastavnici u subotu sudjelovali u Matematičkoj šetnji gradom.

Mladi matematičari, učenici osnovnih škola iz Koprivnice, Drnja i Gole te koprivničke gimnazije družili su se upoznajući koprivničku povijest, kulturnu baštinu i otkrivajući rješenja matematičkih zadataka.

Nastavnici su pripremili matematička pitanja koja su opisivala Cajghaus, koprivničke crkve, Gradski muzej, koprivnički park, paviljon, Gradsku vijećnicu te novo igralište u parku. Svako pitanje je uz povijesnu crticu imalo matematički zadatak vezan uz opis. Djeca su tako naprimjer trebala izračunati koje je godine sagrađena zgrada muzeja, koliko klupa ima u parku, koji je lik u tlocrtu paviljona i slično.

Šetnja koprivničkim centrom bila je učenicima vrlo zabavna. Pitanja na koja su morala odgovarati bila su sakrivena iza šifri koje su vodile na linkove sa zadacima. U potrazi za zadacima i odgovorima na njih učenici su mogli koristiti svoje pametne telefone.

Najbolji u rješavanju zadataka bili su Klara Šerbetar, Lucija Rajić i Julija Šestak, drugi su bili Matej Varović, Petar Sočev i Adriano Vuletić, a treći najbolji tim činili su Filip Baronić i Andrija Njerš.

Nastavnici Mara Grašić, Ksenija Varović, Hrvoje Šelimber, Nenad Solić, Marina Njerš i Bojana Habek planiraju nove projekte za polaznike Centra izvrsnosti. U pripremi je odlazak na međunarodnu matematičku konferenciju euroMath gdje će se učenici natjecati u nekoliko kategorija.

zatvori