Utorak, 26. ožujka 2024.

BENCH PRESS Mario Lesjak po treći puta prvak Hrvatske, “Savršen kraj divne natjecateljske sezone”

Koprivničanac Mario Lesjak po treći put je osvojio naslov prvaka Hrvatske u disciplini Bench press u kategoriji seniora do 120 kilograma.

Državno prvenstvo u Powerliftingu i Bench pressu održano je prošlog vikenda u Virovitici u organizaciji PLK Virovitica i Hrvatskog powerlifting saveza. Lesjak je branio boje PLK Ultimate iz Đurđevca, a njegov rezultat još je vrjedniji kada se zna da je oborio svoj osobni rekord i najveći lift bencha cijelog natjecanja s potiskom od 195 kg.

– Ovo je savršen kraj jedne divne natjecateljske u kojoj sam ostvario nekoliko odličnih plasmana poput prvih mjesta u Pitomači i Ljubljani, drugog mjesta u Đurđevcu i četvrtog mjesta na Balkanskom prvenstvu u Bačkoj Palanci. Slijedi zasluženi odmor, a onda nastavljam dalje s treninzima za sljedeću godinu u kojoj imam još veća očekivanja – rekao nam je Lesjak.

Tako je naš powerlifter ostvario još jedan vrhunski rezultat, koji mu je bio dovoljan za treće mjesto u ukupnom poretku natjecanja, i tako zaključio odličnu sezonu.

zatvori