Subota, 20. travnja 2024.

VELIKI DERBI DRUGE LIGE Gregl: Bolji smo, presudit će domaći teren i naši navijači; Šipek: Bit će grubo, moramo iskoristiti svaku šansu

Ove nedjelje igrat će se veliki derbi Druge županijske nogometne lige. Prvoplasirana Lipa u Hlebinama će ugostiti drugoplasiranu Tehniku u 12. prvenstvenom kolu.

Hlebinčani u susret ulaze s tri boda prednosti u odnosu na Građevinare, a pobjedom bi osigurali naslov jesenskog prvaka. Zanimljivo je da ćemo u nedjelju gledati dvoboj prve obrane lige i prvog napada lige. Lipa je u dosadašnjih 11 utakmica primila tek pet golova, dok su Tehnikaši u isto toliko susreta postigli čak trideset golova.

Jedni od najvažnijih igrača u svojim momčadima su dva iskusna golmana. Hlebinčan Tomislav Gregl na vratima je Lipe, dok gol Tehnike brani Koprivničanac Denis Šipek.

— Od derbija očekujem zanimljivu i napetu utakmicu jer igraju prvoplasirana i drugoplasirana momčad. Očekujem tri boda, a bez obzira na to pobijedimo li i odemo na plus šest, prvenstvo neće biti gotovo jer je još puno bodova u igri. Sigurno je puno teže obraniti prvo mjesto nego ga dostići jer protiv lidera svi grizu. Vjerujem da smo bolji i da ćemo to u nedjelju pokazati, iako postoji respekt prema momčadi Tehnike koja je stvarno dobra što pokazuju i rezultati. U nedjelju će presuditi domaći teren i naši navijači koje pozivam da dođu u što većem broju — rekao nam je golman Lipe Tomislav Gregl.

Denis Šipek je u dosadašnjih jedanaest utakmica primio tek osam golova. Kao i kolega iz Lipe, smatra da nedjeljna utakmica neće odlučiti prvaka jer je prvenstvo tek na svojoj polovici, ali isto tako ističe da je nedjeljni derbi itekako bitna utakmica.

— Očekujem grubu i čvrstu igru u kojoj neće biti previše šansi. Mi svaku našu moramo iskoristiti, a bitno je da popravimo realizaciju koja nas muči u zadnje vrijeme kako nam Lipa ne bi odmaknula na vrhu ljestvice. Naravno, kao i uvijek, očekujem našu pobjedu iako bih bio zadovoljan i remijem. Što se tiče kvalitete, mislim da imamo podjednake momčadi što sugerira i drugoligaška tablica — rekao nam je Šipek.

Veliki derbi druge lige igrat će se u nedjelju u Hlebinama s početkom u 14 sati, a vjerujemo da će okupiti veliki broj ljubitelja županijskog nogometa. Sudeći po kvaliteti obje ekipe čeka nas uzbudljiva utakmica u kojoj bi mogao presuditi trenutak inspiracije pojedinca ili sportska sreća koja je u ovakvim susretima itekako potrebna.

zatvori