Utorak, 16. travnja 2024.

U Galeriji naivne umjetnosti otvara se zanimljiva izložba ‘Bajkovit svijet snova’

Samostalnu izložbu pod nazivom “Bajkovit svijet snova” otvorit će sutra u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama slikar Franjo Klopotan.

Franjo Klopotan (1938., Presečno) bavi se slikarstvom od 1959. godine, a prvu samostalnu izložbu priređuje 1963. godine u Zagrebu. Godine 1965. odlazi u Hamburg, gdje radi kao restaurator u tamošnjem muzeju te završava školu za retuš dubokog tiska i radi u časopisima Hör Zu i Quick.

U Hrvatsku se vraća 1970. godine, a od 1963. godine član je Društva naivnih umjetnika Hrvatske i djeluje kao profesionalni slikar. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Zajednice umjetnika Hrvatske. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

U 2016. godini izdana je monografija (u vlastitoj nakladi) pod naslovom ‘Imaginarni svijet slikara Franje Klopotana’ autorice Mirele Lenković. Franjo Klopotan živi i radi u Presečnom kraj Novog Marofa.

Izložba se otvara u subotu u 18 sati, a ostaje otvorena do 18. prosinca. Realizirana je uz potporu Koprivničko-križevačke županije.

zatvori