Petak, 26. travnja 2024.

TOMISLAV IVKOVIĆ NAKON ISTRE: Razmišljanja da nas male stvari zadovoljavaju u skoro vrijeme ćemo izbaciti

Nogometaši Slaven Belupa svladali su Istru 1961 u 17. kolu Prve hrvatske nogometne lige rezultatom 2:0. Strijelci za pobjedu bili su u 3. minuti Pejić i u 91. Ivanovski.

Evo što je nakon utakmice rekao trener Farmaceuta Tomislav Ivković:

— Teška utakmica, bez obzira na to što smo ju otvorili ranim pogotkom. Istra nam je stvarala dosta problema, pogotovo u sredini gdje smo u prvom poluvremenu imali igrače manje tako da su nam njihovi zadnji vezni ulazili direktno na našu zadnju liniju i tako stvarali probleme. U nastavku smo popunili sredinu ulaskom Bogojevića i kada je Istra prešla u sustav s tri iza mi smo promijenili sistem u 4-2-3-1 te smo uspjeli zatvoriti njihove bokove i imali vrlo dobru kontru i polukontru. Nažalost, nismo te situacije uspjeli ranije realizirati i prelomiti utakmicu, ali na kraju teška i zaslužena pobjeda — rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Na pitanje o tome koliko su važni bodovi iz današnje utakmice Ivković je odgovorio da se neće zadovoljavati malim stvarima.

— Jesenski dio prvenstva nije završio, a vidim da tako razmišljaju u Belupu i to nije dobro. Kada sam došao shvatio sam da se zadovoljavaju malim stvarima i žive na starim lovorikama i spavaju, ali takva ćemo razmišljanja definitivno u skoro vrijeme izbaciti. Razmišljat ćemo samo o svakoj idućoj utakmici i o tome da pobijedimo. Ova pobjeda je vrlo bitna zato što nam je Istra bila konkurent. Sada smo joj na sedam bodova odmaknuli pa je ova pobjeda dupla — objasnio je Ivković.

zatvori