Utorak, 23. travnja 2024.

Stiže nam novi Podravski zbornik i prva knjiga o logoru Danica

Dvije nove knjige iz Biblioteke Podravskog zbornika bit će predstavljene ovoga tjedna. Prva je sam Podravski zbornik, a druga je prva knjiga o zloglasnom logoru Danica.

Novi Podravski zbornik bit će predstavljen u utorak u 18 sati u Galeriji Koprivnica. Kao i svake godine, sadrži mozaik naslova pristiglih s područja đurđevačke, ludbreške i koprivničke Podravine.

Podravski zbornik regionalna je publikacija koja izlazi od 1975. godine te sadrži članke o podravskim temama. Novo izdanje predstavit će ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin koji je ujedno glavni i odgovorni urednik, izvršna urednica Helena Kušenić te autori Mihaela Cik i Marko Gregur. Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni, a predstavljanje će glazbenim programom podržati HFD “Sesvečice” iz Podravskih Sesveta.

Već idući dan bit će predstavljena još jedna knjiga iz iste biblioteke. Riječ je o prvom dijelu trodijelne edicije “Logor Danica u Koprivnici” koja predstavlja višegodišnji autorski rad dr. sc. Zdravka Dizdara. Knjigu će predstaviti urednik Biblioteke Podravskog zbornika Robert Čimin, recenzent dr. sc. Željko Krušelj, stručni suradnik Dražen Ernečić i sam autor.

Predstavljanje knjige Logor Danica u Koprivnici održat će se ove srijede, 8. studenog u Gradskoj vijećnici od 18 sati.

zatvori