Petak, 19. travnja 2024.

POZOR U Ottovoj kućici više nema mjesta!

Ovoga tjedna ponovo smo stupili u kontakt sa Skloništem za životinje “Ottova kućica”.

Tijekom prošlog tjedna zaprimljeno je pet pasa i time se vrata skloništa za nove pse zatvaraju. Razlog tome je novi zakon koji zabranjuje eutanaziju. To znači da će na ulicama biti sve više pasa koji će se smrzavati i gladovati. Još tužnija vijest koju smo saznali od veterinarskog tehničara Leonarda Granđe je da udomljavanje ide sve teže. Naime, samo je jedan pas iz skloništa otišao u svoj novi dom.

Sklonište je tako preplavljeno različitim psima. Od malih, velikih, starijih, mlađih pa do štenaca i to različitih boja. Naravno, vrlo često čujemo kako vanjski izgled nije bitan, ali jako rijetko vidimo djela koja potkrjepljuju tu tvrdnju. Ili se jednostavno “razbacujemo” tom tvrdnjom kako nama odgovara.

Izvor: Sklonište za životinje “Ottova kućica” / Facebook

Ovaj žućkast mališan došao je u Sklonište s Podravkinog parkirališta. Radi se o psu koji ima oko dvije godine s lijepom plavom ogrlicom, ali bez mikročipa. Ako ga netko prepoznaje neka javi vlasniku da je živ i zdrav. Oni će mu ga vrlo rado vratiti.

Svi mi možemo, ako hoćemo, naći malo mjesta u svojem domu za jednu tužnu njuškicu ili četiri premrzle šapice. Baciti životinju na cestu ne znači riješiti se briga. Time samo osuđujemo živo biće na smrt.

Imati uz sebe psa koji te obožava i željno dočekuje vrlo je lijep osjećaj. Takvih je u skloništu mnogo i željno čekaju nekome pružiti svoju ljubav. Da biste uopće osjetili kako je to, treba im prvo dati i priliku. Zato dođite u Ottovu kućicu i udomite svog budućeg najboljeg prijatelja.

Sklonište ‘Ottova kućica’ nalazi se na adresi Herešinska bb Peteranec, a možete ih kontaktirati i na telefon 048/621-114 ili mobitel 099/3395-190.

Izvor: Sklonište za životinje “Ottova Kućica” / Facebook
zatvori