Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Podravskom magistralom jurio čak 185 na sat, drugi vozio bicikl s više od tri promila

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je redovno izvješće o rezultatima nadzora prometa vikendom, odnosno od petka 3. do nedjelje 5. studenog.

Među podacima se posebno ističu rezultati nadzora brzine i alkoholiziranosti vozača. Naime, Policijska postaja Đurđevac u petak poslijepodne na svom je području provela akciju pojačanog nadzora prometa. Uz razne druge prekršaje, dvojica su vozača uhvaćena u jako prebrzoj vožnji. Jedan od njih bio je 41-godišnjak koji je osobnim automobilom vozio 111 kilometara na sat Ulicom grada Vukovara gdje je brzina ograničena na 70, a drugi je bio 32-godišnjak koji je na otvorenom dijelu državne ceste D2 vozio čak 185 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 90.

Tu možemo dodati i 23-godišnjaka koji je noćas u 1:29 uhvaćen u Koprivničkoj ulici u Glogovcu kako vozi 132 kilometra na sat premda je brzina bila ograničena na 50.

Što se tiče ostalih događaja, policija je tijekom vikenda zabilježila pet prometnih nesreća. U njima je jedna osoba lakše ozlijeđena, a jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom skrivio je mladi vozač.

Ukupno je utvrđeno 138 prometnih prekršaja od kojih se 20 odnosilo na alkohol i 33 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Dva su vozača zadržana do otriježnjenja, a dva su uhićena.

Rekorder vikenda što se tiče alkohola bio je 45-godišnji biciklist uhvaćen u nedjelju iza 18 sati u Ulici Đure Sudete u Virju: “napuhao” je nemalih 3,13 promila. Bio je tu i 21-godišnjak koji je kao mladi vozač u petak kasno navečer zatečen u Križevcima kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,57 promila.

 

zatvori