Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Odbijen je prijedlog ivanečkog načelnika Švegovića da se funkcija predsjednika Skupštine Piškornice vrati predstavniku Koprivničkog Ivanca

Jučer je održana sjednica Skupštine trgovačkog društva Piškornica koja je u Koprivničkom Ivancu raspravljala o aktualnostima u kompaniji.

Predsjednik Skupštine, podravsko-prigorski župan Darko Koren rekao je Dravi.info da je Skupština odbila prijedlog ivanečkog načelnika Maria Švegovića da se funkcija predsjednika Skupštine Piškornice ponovo vrati predstavniku Općine Koprivnički Ivanec. Koren kaže da su župani koji predstavljaju županijske udjele u društvu, jednoglasno odbili Švegovićev prijedlog za dopunom dnevnog reda smatrajući ga nepotrebnom politikantskom igrom.

Predsjednik Skupštine, pojasnio je Koren, ima ovlasti i odgovornosti sukladno vlasničkom udjelu koji predstavlja. Stoga je u ovom trenutku uloga predsjednika, zaključio je Koren, predimenzionirana u političke svrhe.

Kad je pak riječ o daljnjem poslovanju, Skupština je raspravljala o detaljima ugovora o radu novog direktora Piškornice d.o.o Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Mladena Ružmana.

U odnosu na prethodnika Mladena Jozinovića imat će daleko manje benefite. A osim u tvrtki majci, Ružman će obavljati i poslove u povezanim društvima, no za to neće dobivati dodatne naknade. Nadzorni je odbor odlučio da novi direktor Ružman mora u roku mjesec dana predložiti na koji će način funkcionirati cijeli sustav.

Doznajemo da je u planu povezivanje dviju tvrtki kćeri – Piškornice Sanacijskog odlagališta i Piškornice Sanacija u jednu, koja će do 15. prosinca ove godine dobiti svoju upravu i svoj nadzorni odbor.

Od načelnika ivanečke općine Marija Švegovića doznajemo da Skupština ne odustaje od realizacije projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske. No, načelnik Koprivničkog Ivanca i dalje smatra da je potrebno provesti reviziju projekta jer oko njegove realizacije ima još mnogo nedoumica i neodgovorenih pitanja, poput koja će tehnologija biti primjenjena i kolike količine otpada će na Piškornicu dolaziti iz četiri županije osnivača.

Župan Koren je dodao i da će podrobnije o svemu pričati u ponedjeljak na sjednici županijske Skupštine. A kako je oporbeni klub SDP – Hrvatski laburisti inicirao dopunu dnevnog reda s raspravom o odgovornosti predstavnika naše županije u Piškornici, za očekivati je još jednu burnu raspravu.

zatvori