Četvrtak, 25. travnja 2024.

Obrtnička škola uz pomoć Europske unije do novog zanimanja

Učenici i profesori koprivničke Obrtničke škole u narednih 16 mjeseci razmjenjivat će znanja s kolegama iz Mađarske.

Osim upoznavanja s nastavnim planom i programom mađarskih škola i razmjene učenika, koprivnička Obrtnička škola na ovaj način posebno će se upoznati s programom za zanimanje zavarivač, jer razmišljaju o uvođenju toga smjera u školski program.

— U sklopu projekta je planirano dva tjedna prakse u školi u Csurgu pa ćemo realizirati praktikum za zavarivača. Pokušat ćemo uvesti novi kurikulum. Od resornog ministarstva tražit ćemo u dogledno vrijeme i suglasnost za uvođenje novog zanimanja — rekao je ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić.

Radi se o projektu prekogranične suradnje Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. i u njemu će sudjelovati učenici kuhari, zavarivači, pekari, slastičari i poljoprivrednici.

Suradnja nekoliko hrvatskih i mađarskih škola rezultirat će i tiskanjem trojezične kuharice na hrvatskom, mađarskom i engleskom jeziku.

Naša škola, u kojoj je danas održana početna konferencija, je nositelj projekta, a vrijedno je istaknuti i da je 85 % potrebnog novca osigurano iz Europske unije.

zatvori