Četvrtak, 18. travnja 2024.

Napustio nas je kolega Dragutin Rendić, legenda koprivničkog novinarstva

Dragutin Rendić, koprivnički novinar u mirovini, zauvijek nas je napustio danas poslijepodne nakon kratke i teške bolesti.

Dragutin Rendić (22.7.1944. – 24.11.2017.) bio je jedan od prvih djelatnika koprivničkog dopisništva Hrvatske radiotelevizije gdje je proveo velik dio svoje karijere. Između ostaloga, bio je i prvi fotoreporter Večernjeg lista u Koprivnici, kao i drugih tadašnjih medija. Bio je i prvi novinar dragovoljac Domovinskog rata u Koprivnici i prvi zapovjednik voda, kasnije satnije dragovoljaca ZNG-a Koprivnice. Bio je časnik Hrvatske vojske i počasni vatrogasni časnik, a umirovljeničke je dane dočekao u redakciji Glasa Podravine.

Sve do lipnja ove godine jednom tjedno objavljivao je izbor fotografija iz prošlosti Koprivnice i Podravine na portalu Drava.info, a krajem prošle godine od županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva primio je priznanje za svekoliko djelovanje u novinarstvu.

Posljednji ispraćaj Dragutina Rendića bit će u ponedjeljak, 27. studenoga u 13 sati na gradskom groblju “Pri Sv. Duhu” u Koprivnici. Bit će pokopan uz vatrogasne i vojne počasti.

zatvori