Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Policija je petorici osumnjičenika, među kojima je jedan iz Podravine, oduzela puno droge, novac i oružje

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke zajedno s kolegama iz PU zagrebačke i PU brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom osumnjičenika, od kojih je jedan iz Podravine, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Riječ je o 33-godišnjaku sa šireg đurđevačkog područja, trojicom osumnjičenika s područja Zagrebačke županije u dobi od 27, 36 i 34 godine te 22-godišnjaku s područja Brodsko-posavske županije.

Sumnja se da je osumnjičeni 33-godišnjak iz okolice Đurđevca od 27- i 34-godišnjaka kupovao marihuanu, ali i da je proizvodio marihuanu te ju davao na uživanje drugim osobama. Također, sumnja se da je neovlašteno posjedovao poluautomatsku pušku s osam komada streljiva te 387 komada sitno rezanog duhana.

Osumnjičenom 27-godišnjaku na teret se stavlja da je prodavao marihuanu i amfetamin osumnjičenom 33-godišnjaku te da je 34-godišnjaku nudio na prodaju ecstasy. Osim toga, uzgajao je indijsku konoplju i proizvodio marihuanu.

Nadalje, sumnja se da je 34-godišnjak također prodavao marihuanu 33-godišnjaku te marihuanu i ecstasy 22- i 27-godišnjaku.

Ni to nije sve: sumnja se da je 22-godišnjak nabavljao marihuanu, ecstasy i amfetamin od 34-godišnjaka radi daljnje prodaje, a 36-godišnjak je posjedovao marihuanu sa svrhom daljnje prodaje.

Izvršenim pretragama osoba, obiteljskih kuća te drugih prostorija i vozila osumnjičenicima je oduzeto 1.597 komada ecstasyja, 958,39 grama marihuane, 17,9 grama sjemenki konoplje, 0,4 grama amfetamina, dvije digitalne vage, sedam mobitela, osam SIM kartica, osam okvira SIM kartica, 2.170 eura, 25.900 kuna, jedna poluatomatska puška, osam komada streljiva i 387 grama sitno rezanog duhana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga protiv osumnjičenika su podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima i predani su pritvorskim nadzornicima, a protiv 33-godišnjaka je također podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te izvješće iz domene Zakona o trošarinama.

Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.
Izvor: PU koprivničko-križevačka.
zatvori