Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koprivnica se ponovno našla među najpametnijim hrvatskim gradovima

Grad Koprivnica našao se među pet hrvatskih gradova koji su zaslužili titulu ‘Pametni gradovi 2017.’

Nagradu dodjeljuje Poslovni dnevnik u sklopu projekta ‘Pametni gradovi – gradovi budućnosti’, a Koprivnica je odnijela prvo mjesto u kategoriji ‘Pametni sport’. Na današnjoj međunarodnoj konferenciji istog naziva preuzeo ju je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Još jednom pokazali smo da Koprivnica s razlogom nosi status pametnog grada. Projekt rekonstrukcije igrališta kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski na natječaju Smart City Award 2017. u kategoriji Pametni sport uvjerljivo je osvojio nagradu – pohvalio se na svom Facebook profilu.

Izvor: Mišel Jakšić (Facebook).

Ovo nije prvi put da je Koprivnica našla na popisu najpametnijih hrvatskih gradova. Naime, 2015. godine osvojili smo prvu nagradu u kategoriji ‘Mobilnost’.

Inače, na natječaj su se mogli javiti svi gradovi, a stručni žiri ocjenjivao je pristigle prakse i među njima izabrao po jednu najbolju praksu iz svakog područja.

Osim u Koprivnicu, nagrada za pametne tehnologije otišla je u Makarsku, a nagrada za pametnu mobilnost u Split. Karlovac je nagrađen za pametnu upravu, dok je u kategoriji ‘Pametna energetika’ pobijedio Poreč.

zatvori