Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Mališani iz Dječjeg vrtića Igra Koprivnici za rođendan snimili dokumentarni film

Jeste li znali da gradonačelnik u slobodno vrijeme krsti djecu i kopa grabe? Ili da Koprivnica ima “puno i četiri” godine? Da je dobila ime po Zagrebu? Ako vam je ovo prvi glas, onda ste zasigurno propustili dokumentarni film “Leptirići (o) svome Gradu”.

Riječ je o filmu čiji su autori trogodišnjaci i četverogodišnjaci iz koprivničkog Dječeg vrtića Igra, skupine Leptrići.

– Odgajateljice su djeci postavile sedam istih, za njihovu dob pomalo apstraktnih pitanja, poput onoga “Tko živi u Koprivnici?”, “Što radi gradonačelnik?” ili “Što biste poklonili Koprivnici za rođendan?” – govori pedagoginja iz Dječjeg vrtića Igra Ana-Marija Nikolić.

U moru pametnih i zrelih odgovora, ovi su trogodišnjaci i četverogodišnjaci sve prisutne zabavili domišljatošću i duhovitošću, ali i pokojom pjesmom, što iz vrtićkog, što iz manje vrtićkog repertoara.

– Ovo je prvi dokumentarni film koji su Leptirići snimili i jako su ponosni na sebe, na to koliko znaju o Koprivnici i koliko vole svoj grad, a jako su ponosni i roditelji – dodaje Ana-Marija.

Nakon premijere koja je održana u ponedjeljak, 6. studenoga, održan je i svečani domjenak za osamdesetak roditelja, prijatelja i stručnih suradnika koji su došli podržati Leptiriće u njihovom prvom, ali ne i posljednjem izlasku na crveni tepih.

 

zatvori