Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Jazz klub Koprivnica svečano je proslavio svojih 20 godina

Svi prijatelji glazbe, a posebice jazza sinoć su uživali u posebnom programu kojim je Jazz klub Koprivnica obilježio dvadeset godina djelovanja.

Riječ je o klubu i udruzi u kojoj se okupljaju glazbenici, a prije svega ljubitelji glazbe koji već godinama njeguju ovu vrstu umjetnosti.

— Slavimo dvadeset godina aktivnog rada u kontinuitetu i svih onih 220 koncerata koje smo za to vrijeme održali u Koprivnici. Osim toga, iza nas su i tri izdanja međunarodnog festivala “Fest Jazza” na kojem i dalje radimo — ponosno je rekao Marin Hraščanec, jedan od najaktivnijih u klubu i predsjednik Upravnog odbora.

Jazz klub Koprivnica uz to nastavlja s aktivnostima u okviru ciklusa koncerata “Jazz from the Woods” koji se već godinama održavaju u našem gradu.

— Jazz danas spaja različite tipove glazbe od klasične glazbe, world music glazbe, etno glazbe, ali i jazza kakvog smo navikli slušati 60-ih. Krug publike se sve više širi upravo zbog spajanja različitih stilova — dodaje Hraščanec.

Najveća proslava do sada upriličena je u Multimedijalnom centru Kugla, a za publiku su svirali brojni vrhunski glazbenici iz Varaždina, Zagreba, Rijeke i, naravno, Koprivnice. Ovo je još jedan dokaz da je Koprivnica vrlo važno odredište za sve glazbenike, govori Hraščanec.

– Moramo spomenuti sve one divne glazbenike koji već dugo godina rade zbog čega Koprivnica ima dugačku glazbenu tradiciju i zaslužuje i ovakve aktivnosti koje provodimo.

Čast da razreže slavljeničku tortu pripala je koprivničkoj dogradonačelnici Kseniji Ostriž, a među institucijama i poduzećima koji su primili zahvalnice našla se i Radio Drava.

 

Posted by Kc Jazz Klub on Thursday, November 9, 2017

zatvori