Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: UPALJEN ALARM Farmaceuti pali u 89. minuti protiv Dinama i sada bježe samo tri boda začelju, Godu umalo pogodila baklja

Nogometaši Slaven Belupa bili su nadomak boda protiv prvoplasirane momčadi prvenstva, zagrebačkog Dinama. Pred gotovo 2500 ljudi Farmaceuti su primili gol u 89. minuti i tako upisali poraz u 15. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Koprivnički prvoligaš će u idućem kolu igrati protiv fenjeraša Rudeša kojemu sada bježi tek tri boda.

U odnosu na susret s Hajdukom u prošlom kolu, trener Farmaceuta Tomislav Ivković promijenio je sustav igre. Koprivnički prvoligaš istrčao je s trojicom u obrani te s Bouadlom, Vidovićem i Trebotićem u veznoj liniji. Mjesto u prvih 11 nakon odrađenih suspenzija pronašli su Ivanovski i Musa, dok je Pejić ostao na klupi.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše uzbuđenja. Dinamo je uglavnom kontrolirao igru, dok se Slaven orijentirao na obranu i vrebanje prilike iz kontre preko brzonogih Ivanovskog i Bogojevića.

Prvu situaciju vrijednu spomena, nažalost, vidjeli smo u 24. minuti kada su gostujući navijači ubacili baklju u teren, a ona je za samo nekoliko centimetara promašila lijevog beka koprivničkog prvoligaša, Godu.

Snimio Bojan Osman.

Što se tiče prilika, valja izdvojiti udarce Olma u 25. i 37. minuti koji su otišli pored i iznad Markovićevih vrata te jedini udarac prema vratima Dinama kojeg je uputio Ivanovski glavom, ali je bio preslab da bi opasnije ugrozio gostujućeg vratara.

U nastavku susreta gledali smo sličnu situaciju kao i u prvih 45 minuta. Dinamo je kontrolirao utakmicu, a Slaven je čekao svoju šansu. Za goste je dva puta, u 54. i 63., probao Henriquez, ali je bio neprecizan glavom i nogom, dok je u 65. minuti Ivanovski okušao svoj udarac, no lopta je otišla pokraj vratnice.

U 77. minuti ponovno su na scenu stupili gostujući navijači koji su bacanjem baklji na teren prekinuli susret na nekoliko trenutaka. Činilo se da će Slaven i drugu utakmicu u nizu, nakon Hajduka, odigrati bez pogodaka, ali se Gojak nije složio s tim. Gostujući napadač u 89. minuti ostao je neshvatljivo sam na pet metara od Markovićevog gola te je glavom matirao Slavenovog vratara.

Do kraja susreta koprivnički prvoligaš nije uspio stići do izjednačenja te je upisao poraz. Nakon 15 odigranih kola Slaven je sedmoplasirana momčad prvenstva s 14 osvojenih bodova – samo tri više od fenjeraša Rudeša s kojim će igrati u idućem kolu.

Farmaceutima slijedi reprezentativna stanka u kojoj će odigrati dvije prijateljske utakmice. Iduće subote gostuju u Mađarskoj kod tamošnjeg prvoligaša Videotona, dok će tri dana kasnije na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti hrvatskog trećeligaša Varaždin.

PRVA HNL, 15. KOLO:

NK SLAVEN BELUPO – GNK DINAMO 0:1

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 2313

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković – Musa, Međimorec (od 90. Vrljičak), Katić – Purić, Vidović, Trebotić (od 70. Pejić), Bouadla, Goda – Bogojević (od 46. Arap), Ivanovski. Trener: Tomislav Ivković.

DINAMO (4-1-2-1-2): Livaković – Rrahmani, Benković, Sigali, Sosa – Doumbia – Antolić, Moro (od 87. Gojak) – Olmo – Soudani( od 42. Ćorić), Henriquez (od 73. Hodžić). Trener: Mario Cvitanović.

Strijelci: 0:1 Gojak 89′

Žuti kartoni: Slaven Belupo (Bogojević 40′, Pejić 84′); Dinamo (Sigali 40′)

zatvori