Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: DRUGA POBJEDA U NIZU Pogoci Pejića na početku i Ivanovskog na kraju susreta dovoljni za tri boda protiv Istre

Nogometaši Slaven Belupa pred tek 600 gledatelja na koprivničkom Gradskom stadionu stigli su do druge pobjede u nizu. U 17. kolu Prve hrvatske nogometne lige Farmaceutima su bili dovoljni golovi Pejića na početku i Ivanovskog na kraju susreta za pobjedu 2:0 protiv Istre 1961.

U odnosu na prošlotjednu pobjedu na gostovanju kod Rudeša, trener Tomislav Ivković napravio je tek jednu izmjenu u sastavu. Umjesto ozlijeđenog Vinka Međimorca mjesto u prvih 11 ponovno je pronašao kapetan Vedran Purić i to na poziciji desnog stopera.

Već u trećoj minuti Farmaceuti su došli do vodstva. Lijepo su na lijevoj strani kombinirali Ivanovski i Vrljičak koji je oštrom prizemnom loptom pronašao Pejića na prvoj stativi, a ovaj je sigurno zakucao loptu u mrežu za 1:0. Istra je odgovorila sedam minuta kasnije kada je svoj udarac oprobao Bertoša, ali je to bio lagan plijen za golmana Markovića.

Istra je nakon primljenog gola preuzela konce igre u svoje ruke, a iz toga je proizašlo nekoliko prilika. U 19. minuti Ofosu je nakon jednog solo prodora pucao s dvadesetak metara, ali je golman Slavena odlično reagirao. Desetak minuta kasnije Jelavić se našao u situaciji jedan na jedan iskosa s desne strane s Markovićem, ali je ‘jedinica’ Farmaceuta još jednom odlično reagirala.

Dvije minute nakon toga vidjeli smo trominutini prekid i to nakon što je gostujući igrač Čuljak slomio korner zastavicu pa su ju Slavenaši morali popravljati. Ni nakon tog prekida ništa se nije promijenilo. Istra je imala loptu u svojim nogama, a blizu izjednačenja bila je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Vojnović iz blizine glavom poslao loptu preko gola.

Već na poluvremenu trener Slavena ostavio je Pejića u svlačionici, a njegovo mjesto zauzeo je Bogojević. Vidjevši da se stanje na terenu ne mijenja u odnosu na prvo poluvrijeme Ivković je promijenio i sustav igre u 55. minuti kada je Slaven zaigrao 4-3-3 s Purićem i Vrljičkom na bekovima i Rebernikom i Bogojevićem na krilima.

Veliku priliku Slaven je propustio u 64. minuti. Bouadla je odlično pronašao Bogojevića koji vara lažnjakom svog čuvara i puca s otprilike šest metara iskosa s lijeve strane, ali samo u stativu. Samo tri minute kasnije još jedna fenomenalna prilika za Farmaceute. Bouadla je povukao kontru, izbacio Rebernika s desne strane koji ubacuje na pet metara gdje neometani Francuz pogađa direktno u vratara gostiju.

Probudio se Slaven u tim trenucima. Pokušao je i Trebotić u 72. minuti, ali je njegov udarac otišao iznad gola Istre. Pet minuta kasnije novu priliku su imali gosti. Nakon jednog centaršuta opasno je pucao Gojković, ali je njegov udarac otišao pokraj vratnice.

U 86. minuti Rebernik je u svojim nogama imao meč loptu, ali nije iskoristio situaciju 1 na 1 s gostujućim golmanom. Ono što nije uspjelo mladom desnom beku uspjelo je Ivanovskom u 91. minuti. Odlično je Arap povukao kontru i pronašao najboljeg strijelca koprivničkog prvoligaša koji takve prilike ne propušta. Makedončev šesti gol u prvenstvu.

Tako su Slavenaši stigli do svog dvadesetog boda te su se približili šestoj Lokomotivi i petom Interu na dva, odnosno tri boda zaostatka. U idućem kolu Slaven čeka teško gostovanje u Osijeku.

PRVA HNL, 17. KOLO:

NK SLAVEN BELUPO – ISTRA 1961 2:0 (1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion, Gledatelja:

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković – Purić, Musa, Katić – Rebernik, Vidović, Trebotić (od 75. Arap), Bouadla, Vrljičak – Pejić (od 46. Bogojević), Ivanovski. Trener: Tomislav Ivković.

ISTRA 1961 (3-5-2): Ćorić – Hadžić (od 54. Prelčec), Gojković, Bertoša -Grujević, Kokorović, Vojnović, Puclin, Grujević – Jelavić (od 81. Matyazh), Ofosu (od 72. Maksinović). Trener: Darko Raić Sudar.

Strijelci: 1:0 Pejić 3′, 2:0 Ivanovski 91′

Žuti kartoni: Ivanovski 24′, Bouadla 88′ (Slaven Belupo); Kokokorović 24′, Bertoša 70′ (Istra 1961)

zatvori